Mini žerbó (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Tento recept ma zaujal ešte dávnejšie, našla som ho na maďarskej stránke. Moja mamka žerbó rezy miluje ( ja ich veľmi nemusím ), takže mali úspech :))

6
porcií
45 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Studené maslo si rozmrvíme s múkou, pridáme cukor, štipku soli. Vypracujeme cesto a vložíme minimálne na hodinu do chladničky.
  2. Z cesta si odoberieme malé kúsky, ktoré vyformujeme do tvaru guličiek. Opačným koncom varešky si spravíme do každej guľky priehlbinku.
  3. Plnku si pripravíme zmiešaním orechov a džemu. Kto chce, môže ešte pridať cukor, ja som už nepridávala, lebo v ceste je dosť cukru aj čokoláda je sladká. Ale pridala som trocha rumu. Plnku vložíme do vytvorených priehlbiniek, poukladáme na plech, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 10 minút. Viac im netreba ! cesto je najprv mäkké, ale chladnutím stuhne.
  4. Necháme vychladnúť a potom pofŕkame čokoládou, alebo namočíme do čokolády a posypeme orechmi, ozdobíme bielou čokoládou, kto ako chce - podľa fantázie. Uznávam, je to väčšia babračka ako klasické žerbó na plechu, ale ja sa rada babrem so zákuskami, takže mi to nerobilo problém :) Sú to také milé jednohubky.