Mini žemľovka ako dezert

mycake - fotkamycake, 10. januára 2017
Mini žemľovka ako dezert
Foto: mycake

Priznám sa, že nie som priaznivcom žemľovky ako hlavného chodu, lebo sladkého je tu na mňa akosi veľa, ale takáto varianta sa mi pozdávala. Zobraziť celý popisPriznám sa, že nie som priaznivcom žemľovky ako hlavného chodu, lebo sladkého je tu na mňa akosi veľa, ale takáto varianta sa mi pozdávala. Milý receptík, ktorý sa pripraví rýchlo a upečie kým sa zvítate s návštevou. Recept je zo stránky MyCake.sk.

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 185 °C

Suroviny

4 ks
1 ks
1 PL
1 ks
150 ml
3/4 KL
1 PL
 (alebo tuk) na vymastenie formičiek




Postup

  1. 1

    Jablko si nakrájam na menšie kúsky, pridám maslo, 2 kávové lyžičky cukru, škoricu, podlejem troškou vody a podusím asi 10 minút.

  2. 2

    Medzitým odrežem kraje z chleba a nakrájam ho na kocky približne 1 x 1 cm veľké a zmiešam spolu s udusenými jablkami.

  3. 3

    V miske si zohrejem mlieko na vlažné, pridám 2 polievkové lyžice cukru, puding a za neustáleho miešania aj vajce. Touto zmesou zalejem nakrájaný chlieb s jablkami a premiešam.

  4. 4

    Zmes potom nechám chvíľu odležať, rozdelím do vymastených zapekacích misiek a pečiem pri teplote 185 °C približne 20 minút do zlatista. Keď trocha vychladne, môžem podávať:)

Diskusia k receptu

fialka49
Doma máme radi chrumkavé kraje žemľovky, super - takto v zapekacích miskách podľa tvojho nápadu budeme mať každý svoju porciu podľa svojho gusta. Robievam často tak, ak nám ostane napr. kúsok z kysnutého závinu s hocijakou plnkou, využívam to na prípravu žemľovky, pridám buď kúsok vianočky či rožky (na potrebné množstvo). Chuť je potom vynikajúca.
popoluska340
Zemlovku som nejedla asi 20 rokov,ale tejto neni vela,tak na 2 porcie,tak budem musiet urobit.Receptik sa mi paci,ukladam na vyskusanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia