Mini pizza

Mini pizza
Foto: evusik
evusikEvusik, 59 ročná žena, recept pridala: 6. januára 2010 15:18Ďalšie jej recepty

malá pizza, veľká pizza všetko jedno, hlavne že je a je jej veľa

Suroviny

4
porcie
60
minút
príprava
10
minút
na 250 °C

Postup prípravy receptu

1

múku vysypeme do misy, do stredu vyhĺbime jamku do nej rozmrvíme droždie, zalejeme vlažnou vodou, môžeme dať malú štipku cukru ale nemusíme, počkáme asi 10 minút kým nám kvások vzíde, pridáme olej a soľ a vypracujeme cesto, ktoré preložíme na pomúčenú dosku a prikryjeme misou, takto vám cesto rýchlejšie vykysne ako keď ho len zakryjete obrúskom.

2

vykysnuté cesto premiesime a rozdelíme buď na 4 veľké kruhové alebo ľubovoľný počet malých mini pízz, asi tak 10-12, podľa veľkosti. Na omáčku používam drvené paradajky, predávajú ich v 250 g tetrapakoch, k tomu pridám 3-4 strúčiky cesnaku, korenie na pizzu, bazalku. Touto omáčkou potrieme každú pizzu a posypeme strúhaným syrom. Pečieme na 250°C asi 10 minút.

3

Samozrejme toto je tá najjednoduchšia varianta, kdo chce môže pridať čo len chce - šunku, klobásu, hríbky, zeleninu (patizóny sú fantastické), kukuricu, ananás, olivy a ja neviem čo všetko ešte - skrátka čo má kdo rád.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • latko, 6. januára 2010 o 22:25
    fasácke


  • junkey, 6. januára 2010 o 23:12
    Slušné.. no Pizza 4ever :)


  • jullynka, 7. januára 2010 o 23:11
    mnaaaam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist