Mini pizza

Mini pizza
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 6. januára 2010 15:18Ďalšie jeho recepty

malá pizza, veľká pizza všetko jedno, hlavne že je a je jej veľa

Suroviny

4
porcie
60
minút
príprava
10
minút
na 250 °C

Postup prípravy receptu

1

múku vysypeme do misy, do stredu vyhĺbime jamku do nej rozmrvíme droždie, zalejeme vlažnou vodou, môžeme dať malú štipku cukru ale nemusíme, počkáme asi 10 minút kým nám kvások vzíde, pridáme olej a soľ a vypracujeme cesto, ktoré preložíme na pomúčenú dosku a prikryjeme misou, takto vám cesto rýchlejšie vykysne ako keď ho len zakryjete obrúskom.

2

vykysnuté cesto premiesime a rozdelíme buď na 4 veľké kruhové alebo ľubovoľný počet malých mini pízz, asi tak 10-12, podľa veľkosti. Na omáčku používam drvené paradajky, predávajú ich v 250 g tetrapakoch, k tomu pridám 3-4 strúčiky cesnaku, korenie na pizzu, bazalku. Touto omáčkou potrieme každú pizzu a posypeme strúhaným syrom. Pečieme na 250°C asi 10 minút.

3

Samozrejme toto je tá najjednoduchšia varianta, kdo chce môže pridať čo len chce - šunku, klobásu, hríbky, zeleninu (patizóny sú fantastické), kukuricu, ananás, olivy a ja neviem čo všetko ešte - skrátka čo má kdo rád.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • latko, 6. januára 2010 o 22:25
    fasácke


  • junkey, 6. januára 2010 o 23:12
    Slušné.. no Pizza 4ever :)


  • jullynka, 7. januára 2010 o 23:11
    mnaaaam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Igorove prsia
Odborná degustácia vín k 20. ročníku Vínnych trhov Pezinok je za nami. Päť komisií prehodnotilo takmer päťsto vín za dva dni.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Marjeta Kosec: Kúsok Slovinska v Prahe
Hoci Slovinsko zaberá plochu, ktorá je menšia ako polovica Slovenska, vďaka vplyvom okolitých štátov je jeho gastronómia nesmierne pestrá. Na Slovensku ešte slovinskú reštauráciu nemáme, zato v Prahe je jedna, ktorú sa oplatí navštíviť.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 14/2015: Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl
Časopis Varecha v štvrtok 2. apríla v denníku Pravda.


TOPlist