Mini pizza

Mini pizza
Foto: evusik
evusikEvusik, 59 ročná žena, recept pridala: 6. januára 2010 15:18Ďalšie jej recepty

malá pizza, veľká pizza všetko jedno, hlavne že je a je jej veľa

Suroviny

4
porcie
60
minút
príprava
10
minút
na 250 °C

Postup prípravy receptu

1

múku vysypeme do misy, do stredu vyhĺbime jamku do nej rozmrvíme droždie, zalejeme vlažnou vodou, môžeme dať malú štipku cukru ale nemusíme, počkáme asi 10 minút kým nám kvások vzíde, pridáme olej a soľ a vypracujeme cesto, ktoré preložíme na pomúčenú dosku a prikryjeme misou, takto vám cesto rýchlejšie vykysne ako keď ho len zakryjete obrúskom.

2

vykysnuté cesto premiesime a rozdelíme buď na 4 veľké kruhové alebo ľubovoľný počet malých mini pízz, asi tak 10-12, podľa veľkosti. Na omáčku používam drvené paradajky, predávajú ich v 250 g tetrapakoch, k tomu pridám 3-4 strúčiky cesnaku, korenie na pizzu, bazalku. Touto omáčkou potrieme každú pizzu a posypeme strúhaným syrom. Pečieme na 250°C asi 10 minút.

3

Samozrejme toto je tá najjednoduchšia varianta, kdo chce môže pridať čo len chce - šunku, klobásu, hríbky, zeleninu (patizóny sú fantastické), kukuricu, ananás, olivy a ja neviem čo všetko ešte - skrátka čo má kdo rád.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • latko, 6. januára 2010 o 22:25
    fasácke


  • junkey, 6. januára 2010 o 23:12
    Slušné.. no Pizza 4ever :)


  • jullynka, 7. januára 2010 o 23:11
    mnaaaam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 27/2015: Varíme s pivom a k pivu Varíme s pivom a k pivu
Časopis Varecha v piatok 3. júla v denníku Pravda.


TOPlist