Mini pizza fotorecept

nikky1 - fotkanikky1, 26. apríla 2017
Mini pizza (fotorecept)
Foto: nikky1

Výborné pizzové buchtičky.. Určite odporúčam :-)

18
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

250 ml
42 g
360 g
3 PL
1 KL
1 KL
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Teplú vodu s droždím a cukrom vyshakujeme v shakeri. Toto nám podporí kvasenie.

    Mini pizza (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kvások zlejeme do kisky misky a pridáme ostatné suroviny. Cesto vymiešame a zatvoríme. Necháme kysnúť

    Mini pizza (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto si vyvalkame na tenko a vykrajujeme nejakou miskou kolieska. Na kolieska natierame paradajky zmiešane s korením a oreganom.

    Mini pizza (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom na kolieska ukladáme šunku, nakrajanu mozzarelu kukuricu a šampiňóny. Pizzu dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov.

    Mini pizza (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z tohto cesta mi vyšlo 18 kusov pizze. Dobrú chuť.

    Mini pizza (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
@Nikky1 (26.4.2017 11:51)
Každý dělá jak nejlíp umí. Ty jsi moc šikovná, milá dívka! Máš moji poklonu, já začínala s vařením a pečením daleko později a pozvolna. S kysnutým těstem mám dodnes potíže růstu. Těším se na další tvé recepty! Můžeš vyzkoušet i čerstvé žampiony, nakrájené na tenko, jsou na pizze moc fajn. Jen se nesmí dát velké množství, utopilo by se těsto ve vodě vypečené ze zeleniny. Určitě bych tvoji mini pizzu ráda ochutnala. Ať se ti daří, milá Nikky1!
terinka55
@Nikky1 , nedaj sa odradiť! Si šikovné mladé dievča, ktoré je aj veľmi snaživé. Za to máš PALEC HORE!
@Petrkluc je "starý rýpal", ktorý sa tu "naváža" skoro do každého, neviem o čo mu ide? Znevažuje a vysmieva sa ľahko, ale nech sa pán aj PREDVEDIE a nie spoza " ochranného štítu - nick-u vystreľuje... a ubližuje...
nika168
No žiaľ, vždy sa tu nájdu aj ľudia, čo potrebujú riešiť všetko možné len nie to na čo je portál a diskusia určená. To nemôže mať žena, ktorá varí aj nalakované upravené nechty. Názor je názor ale tu sa to fakt nehodí. Nikky1 - zvolila si starú dobrú klasiku. Pizza u nás ide veľmi rýchlo zo stola :D a ešte v mini verzii akú si tu dala ty chválim veľmi a určite vyskúšam. Je to super hlavne keď príde návšteva a zunujú sa ti už toľko známe chlebíčky, očká atď. Pizza je taká vďačná pochúťka. Výborný recept. Je super, keď už takto mladá varíš, pečieš.
nika168
@Nika168 (26.4.2017 14:43)
To nemôže mať žena, ktorá varí aj nalakované upravené nechty? opravujem vetu... s bodkou to dáva uplne iný význam, mala to byt otázka :D
nikky1
@Nika168 Ďakujem <3 toho pána hore ani netreba riešiť :-) a presne tak!! pizza je dobrá vždy a všade.. v akomkoľvek prevedení.

nika168
@Nikky1 (26.4.2017 14:48)

toho "pána hore" asi nejaká s yorkshirom a peknými nechtíkmi dobre odkopla - lebo silne cítim komplex voči takým typom žien z jeho viet :D :D :D :D ale kašlať na neho, počítam že ak to vidí hodí nejaký "pekný koment" aj mne, no nech šetri energiou lebo je mi to srdečne jedno :D tešim sa na ďalšie tvoje recepty. Mňa chytilo hlavne pečenie tort, koláčikov, pozri mi do profilu ak chceš mám tam niečo aj ja :D
luwinka
Tvoje pizzove buchticky sa mi páčia. Nevsimaj si toho čo tu rieši tvoje nechty. Mas ich pekné. Aj ja mam dlhe nechty svoje nie umelé a to by som uz nemala piecť a pridať tu recept? Si sikovna,len tak ďalej pokračuj.
babucka
Na stranke z receptami riesit niekoho nechty tak to je sila,niko mu nekaze aby to cital.Recept je vyskusany a ani omrvinky nezostali po nom,velka vdaka a zhlupich reci nerob si tazku hlavu.
jerica
Parádnej cesto, máme radi také mini pizze.
Ináč ti závidím tie tvoje nechty, keď som mala krasne nechtiky ako tvoje, nevedela som vôbec
pracovať, preto obdivujem každú ktorá nemá s tým problém, tak krásne cesto vypracovať, ako si ty nám tu predviedla. Nech sa darí nielen v kuchyni , ale aj v živote to ti prajem :-)
jerica
Parádnej cesto, máme radi také mini pizze.
Ináč ti závidím tie tvoje nechty, keď som mala krasne nechtiky ako tvoje, nevedela som vôbec
pracovať, preto obdivujem každú ktorá nemá s tým problém, tak krásne cesto vypracovať, ako si ty nám tu predviedla. Nech sa darí nielen v kuchyni , ale aj v živote to ti prajem :-)
radox1
pekne zvladnuty recept.podme hodnotit :nechy 5*naozaj nadhera,pizza 3*.dovod?dnes kupit cerstve sampinony dostat uplne vsade,naozaj nevidim dovod ich zamienat za konzervovane,no a kukurica je kazdeho vec.
torticka
Nikky, keby si vedela, ako mi škvrka v mojom tučnučkom brusku. Ja pizze zboznujem. Normalne citim vônu Tvojej pizze. Hned by som si dala. Inac, si velmi pekna slecna. Ak tykam ja, tykaj aj ty.
mitzy
Včera večer som upiekla podľa tvojho receptu. Ten nápad vyšejkrovať vodu s droždím je super, cesto mi krásne zdvojnásobilo objem už za pol hodku. Z polky som urobila mini pizze a z druhej sladké koláče s tvarohom. Kozmetické úpravy tu riešiť nejdem :) ani "kvázichcelbyťvtipný" koment o tvojom psíkovi. Ale aby niekto stiahol 2 hviezdičky z piatich za to, že si použila šampiňóny z konzervy to je už naozaj moc :) ...takže u mňa máš za pizzové buchtičky 5*, lebo boli ozaj výborné a každý má hlavu a dve ruky a dá si už na ne čo chce sám (a ďalších pomyselných 5* za návod na šejkrovanie.)
petrkluc
@Mitzy (27.4.2017 06:16)

Tak teď se musím @radox1 zastat, hvězdy přece slouží na vyjádření názoru na jisté škále, když má někdo výhrady k surovinám, tak logicky nedá plný počet, proč by ostatně musel pokrytecky napálit pětku? Zde se ovšem vlastní názor prostě nenosí a v diskuzi je podle některých dovolené pouze chválit.
mitzy
@Petrkluc (27.4.2017 12:50)

...a že je to fajn pocit zastať sa niekoho? :)
mňa matika nepustí: nepáči sa mi zložka z receptu, dám dole hviezdičku. ej toto taktizovanie ste vy muži asi obkukali z Nákupných maniačok ;,D "Nepáčia sa mi nehtíky, Yorkšír mal síce pekný chvost, ale ako doplnok no neviem...celkovo fajn...plechovka mohla byť aj inej farby...4 body..." Pekný deň všetkým :)
bubaya
Je tam kukurica, ja kukuricu neznášam, sú tam konzervované hríby, ktoré bytostne nenávidím. Keby mi toto niekto dal na tanier a povedal zjedz a ohodnoť, tak poviem - takéto ja nejem, nula bodov. Tak teraz babo raď, ako mám takýto recept ohodnotiť? Treba hodnotiť presne tento recept a byť za vrtáka a rejpala? Alebo treba hodnotiť bez kukurice a hríbov, čo by bolo tak na 4 zvezdy, bo tam nie je cesnak? No, babo raď.
dormella
Konzervovane zampiony a kukurici tez nemusim, ale respektuj chute ostatnich. Vice me prekvapuje pouziti cele kostky drozdi a mnozstvi vody na jen 360 g mouky . . . . .
nikky1
@Dormella cesto bolo super, bolo malinko redšie a to z toho dôvodu, že ked cesto na pomúčenej doske valčekujem, tak sa mi tá múka vpracuje do cesta a bolo perfektne :-)
moniklini
Dobrý deň :)
Prosím Vás, chcem sa opýtať, keď ste šejkovali kvások, aj ste potom počkali kým narastie, či ste ho rovno po šejkovaní vyliali do misky? A ešte prosím, koľko nechať cesto vykysnúť? Vopred ďakujem za odpoveď :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia