Mini Pavlova s pudingom

lucietta - fotkalucietta, 14. januára 2014
Mini Pavlova s pudingom
Foto: lucietta

Variácia na veľmi obľúbenú Pavlovu tortu, u nás doma veľmi obľúbená, nerobíme jednu veľkú, ale viacero manších a každý dostane na tanierik tú svoju Zobraziť celý popisVariácia na veľmi obľúbenú Pavlovu tortu, u nás doma veľmi obľúbená, nerobíme jednu veľkú, ale viacero manších a každý dostane na tanierik tú svoju :-) Okrem toho pridávam do cesta namiesto škrobu puding... podľa druhu pudingu vieme ovplyvniť farebnosť tortičiek... jahodový-ružová, pistáciový-zelená, čokoládový-svetlohnedá, vanilkový-biela...

6
porcií
15 minút
príprava
90 minút
na 100 °C

Suroviny

4 ks
280 g alebo práškový
30 g
1 čl
3 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Oddelíme si bielky od žĺtok a bielky vyšľaháme do tuha (keď misku prevrátime, nevypadnú). Potom zašľahávam postupne cukor, kým sa nerozpustí. Sneh by sa mal pekne lesknúť. Pridáme puding (v mojom prípade vanilkový), ktorý zašľaháme a úplne nakoniec krátko zašľaháme ocot. Do plechu dáme papier na pečenie a jemne ho natriem olejom. Cesto lyžicou rozdelíme a urobím 6 rovnakých kôpok. Rúru si rozohrejeme na 170°, vložíme plech a stiahneme teplotu na 100°. Tortičky sušíme 45 min. podľa veľkosti a potom nechám vychladnúť v rúre (45min.). Mali by po upečení zostať svetlé. Tesne pred servírovaním ozdobíme šľahačkou a ovocím. Výhodou, ak dáme do tortičiek namiesto škrobu puding je, že tortičky chutia jemne vanilkovo od pudingu, z vnútra sú krémové a vonku chrumkavé. Raz som to skúsila a odvtedy Pavlovu robím iba takto.

Diskusia k receptu

smejkad
mam obavu z velkych tort, ale na toto si asi trufnem, musi to byt neuveritelna mnamka :-)
snehove pusinky milujem, ale toto je nieco ine, ako dlho vydrzia nenaplnene?
lucietta
@smejkad no popravde u nás nie veľmi dlho, len sa tak za nimi zapráši :-D Ale myslím, že pár dní vydržia, sú fakt výborné,ja som na nich závislá :-)
tinca
@lucietta robila som aj veľkú, ale aj malé. Tie majú výhodu,lebo keď sa veľká krája sa dosť láme. Pekný rcp:)
evanaaa
Snehové pečivo, torty , keď počujem alebo čítam, už sa mi aktivujú chuťové bunky....len čakám, kým nazbieram bielka. Hneď by som si dala.....a vidím tam tie zrniečka z granátového jablka. Ja som si včera rozpolila jedno, čo som mala už dlhšie kúpené, trochu šťavy vymačkala a išla som jesť tie zrniečka ale nevedela som, že ich treba vycmúľať, že sú v nich jadierka, tak som si pár odjedla ale potom som stratila trpezlivosť a zvyšok odhodila. Preto by ma zaujímalo, čo je na tom vlastne jedlé, najmä ak je to drahšie ovocie. Dužina vlastne žiadna, len zrniečka.
lucietta
No my jeme tie zrniečka celé, aj s tou tvrdšou časťou, tak ako ríbezle, či černice, ani odtiaľ zrniečka nevyberáme :-) A zákusok je vážne skvelý :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia