Mini makové záviny

jenni - fotkajenni, 29. novembra 2014
Mini makové záviny
Foto: jenni

Makové záviny..kto by ich nemiloval? Šťavnaté, chutné, tie z obchodu sa pred nimi môžu schovať. Lebo domáce sú robené s láskou a kvalitnými surovinami, Zobraziť celý popisMakové záviny..kto by ich nemiloval? Šťavnaté, chutné, tie z obchodu sa pred nimi môžu schovať. Lebo domáce sú robené s láskou a kvalitnými surovinami, spravte si aj vy. :) www.dontbefakebakesomecake.sk

20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Kvások:
1 PL
1/2 kocky
200 ml
štipka
Cesto:
200 g
100 g
podľa potreby
2 PL
40 ml
1/2 ČL
Náplň:
podľa potreby
podľa chuti
podľa potreby
na potretie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások, v teplom mlieku rozdrobíme droždie pridáme cukor, premiešame a zaprášime trochou múky. Kvások necháme vzísť na teplom mieste (cca 10 min.). Pripravíme si suroviny na cesto, zmiešame obe múky, pridáme cukor, soľ a premiešame, prilejeme olej a hotový kvások a vymiesime cesto. V prípade potreby prisypeme múku, ak by bolo cesto príliš lepivé.

  2. 2

    Cesto prikryjeme utierkou, môžeme taktiež utierku podložiť zospodu misky a odložíme na teplé miesto, aby cesto vykyslo. Pripravíme si plnku z uvedených surovín. V hrnci zmiešame mletý mak, cukor a mlieko a krátko povaríme, kým sa mlieko trochu vpije. Plnku necháme vychladnúť. Presné pomery surovín na plnku neudávam, vždy ich odhadnem akosi odoka. Cukor pridávajte podľa chuti, ja dávam okolo 2 PL.

  3. 3

    Keď máme cesto vykysnuté, rozdelíme ho na dve časti a každú časť vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske do tvaru obdĺžnika. Na cesto rovnomerne rozotrieme vychladnutú makovú plnku a cesto zavinieme. Nakoniec cesto už len rozkrájame na rovnomerne veľké kusy a preložíme na plech na pečenie, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.

  4. 4

    Záviny necháme ešte trochu podkysnúť na plechu, potom už len povrch potrieme rastlinným mliekom a dáme piecť do predhriatej rúry na 25 minút. Záviny po upečení preložíme z plechu na mriežku aby vychladli.

Diskusia k receptu

marikahr
Veľmi pekne si narobila chute ;-)
Páci sa mi tvoja stránka ....
martamm
@Jenni , parádne mini záviny si napiekla a čo kvitujem, dajú sa konzumovať pri delenej strave, ja vymením trstinový cukor za fruktózu, alebo med, stravujem sa momentálne podľa Lenky Kořínkovej :)
brambora
musim tento recept pochvalit. cesto je uzasne makke, z doma vzdy dostupnych surovin - ani maslo, ani vajce. robim to z klasickych surovin, nepouzivam rastlinne mlieka a pod. pouzila som toto cesto na roladky, zaviny, dokonca buchty a cesto je fakt makkucke a vydrzi take makke aj dva dni. ODPORUCAM.
ywett
@jenni , táto tvoja krásna fotka s receptom bola aj v časopise -Varecha, gratulujem :)
stanci11
nádherný recept, a tiež mi padne do delenej stravy, joj už aby bol víkend a pečiem!:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia