Mini haruľky s mäsovou plnkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 7. novembra 2013

Obľúbená zemiaková haruľa sa robí v každej rodine inak a ešte aj v každej oblasti sú spôsoby úpravy iné..najčastejšie ju robím iba jednoducho zemiaky,soľ Zobraziť celý popisObľúbená zemiaková haruľa sa robí v každej rodine inak a ešte aj v každej oblasti sú spôsoby úpravy iné..najčastejšie ju robím iba jednoducho zemiaky,soľ a múka..vtedy k nej podávam domáce kyslé mlieko...dnes som robila tak, ako ju tiež máme veľmi radi..plnenú pikantným mletým mäsom..k tejto podávam paprikovú čalamádu...

2
porcie
50 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na plnku:
400 g
1 ks
1 strúčik
1/2 PL
30 g
2 plátky
1 ks
1 ks
štipka
štipka
2 lyžice
Na haruľu:
600 g
podľa chuti
štipka
3 PL
1 PL
1 strúčik
3 PL




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si urobila plnku, lebo tá vyžaduje čas na úpravu..bravčové mäso som pomlela..

    Mini haruľky s mäsovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na panvicu som dala pokrájanú slaninu na malé kocočky, keď sa opiekla pridala som pokrájanú cibuľu..

    Mini haruľky s mäsovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridala som mleté mäso a miešala som ho pokiaľ sa celkom nezatiahlo a aj úplne opieklo...potom som ho posypala červenou paprikou a podliala troškou vody...

    Mini haruľky s mäsovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridala som soľ, korenie, pridala som na malé kocky pokrájanú kápiu a chilli papričku..stále som podlievala iba malým množstvom vody..

    Mini haruľky s mäsovou plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    mäsko sa musí podusiť úplne do mäkka...pred dokončením,som odkryla pokrievku, nechala odpariť šťavu a pridala som 1 vajce, aby sa plnka nerozpadávala v haruli...rozmiešala som vajce, nechala prejsť varom a odstavila...plnka sa dusila 20min.

    Mini haruľky s mäsovou plnkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pokiaľ sa mäsko dusilo. ošúpala som si zemiaky, postrúhala a urobila cesto na haruľu..pridala som soľ, korenie, pokrájaný cesnak,hladkú múku a 1 lyžicu sladkej smotany..

    Mini haruľky s mäsovou plnkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na panvicu som dala rozohriať bravčovú masť, dala 1 lyžicu cesta, ktoré som vytvarovala do okrúhlych haruliek a piekla z oboch strán..

    Mini haruľky s mäsovou plnkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    mini harulky som dala na tanier a potrela som domácim kečupom..na jednu polovicu haruľky som položila plnku a zakryla druhou polovicou..

    Mini haruľky s mäsovou plnkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    naplnené som už iba ukladala na tanier..

    Mini haruľky s mäsovou plnkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    rozdelila na taniere a posypala strúhaným syrom...toto veľmi chutné a sýte jedlo som podávala s kápiovou čalamádou..prajem dobrú chuť..

    Mini haruľky s mäsovou plnkou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

ariela6
jej som prave pred večerou a som hladna až sa mi slinky zbiehaju pri takejto dobrote zajtra vyskušam
katkat
taku strasnu chut mam na tieto tvoje placky, ako sa mi strasne nechce si doma nejake vyrobit:) hned by som si zo tri nalozila, vyzeraju velmi dobre
mariamka
ja by som do placiek dala viac cesnaku a majoranku, ale to je vec vkusu /viem izabellka ze ty sa s cesnakom nekamaratis/ ale plnka je velmi zaujimava, kazdy pozna sote ale s mletym som este nepocula :) velmi pekne a chutne to vypada
afataga
ja som dnes robila velmi podobne mlete maso aj s chilli a hubami a potom som to pomiesala s cestovinami a smotanou a dala zapiect, takze teraz na veceru by mi uplne stacili tieto tvoje harulky :-)
margaretka28
no ešte som nevečerala a tu hned takéto dobrotky sa na mňa usmievajú, jáááj taká haruľka by bodla :-)
radost
to by sa jedlo..!! veľmi chutné jedlo..!!
havino
aj u nás placky vyhrávajú, samotné už ani nerobievam, presmradila som ich, ale ja sama ich rada s niečim, vždy s mäsom, kyslou kapustou, už začne u nás plackové obdobie, kyslú kapustu už mám, je to obed, večera, ako lusk, dobre si @izabelka navarila, napiekla, sýte a chutné jedlo

@afataga , dobrý tip si mi dala na sobotu na obed
kimlo
@afataga teba zboznujem, tiez do vsetkeho davas chilli ako ja, isli by sme do série... :-)
havino
@kimlo , seriu vám rušiť nejdem, ja si dám ražný chlieb, natriem cottage a hádaj čo je červené na vrchu? džem to nie je určite, aj ked aj ten chilli mám :-)

@izabelka prepáč, že sa tu vykeciavam, už bežím vedľa
rela
@izka , mne by stačili z toho taniera iba dve,nepodelíš sa?
zolik
@izabella 929 taketo podobne robievala moja babicka v pondelok alebo v utorok ako pirohy s plnkou z toho co ostalo od weekendu (smie sa uz napisat aj od "vikendu"?) s kyslou smotanou a salatom. Ako deti sme to mali velmi rady/i (uz neviem ake i/y) lebo tie pirohy vzdy chutili inak. Vdaka za recept a spomienku.
eviana
@izabella929 , parádne si navarila, totok ja môžem vždy... zemiakové placky vždy chutia... a tak úžasne naplnené, mňam... ešte trošku csípos paprika a dokonalosť sama :)
sracz
... presne také veľké, ako pre moje "mini medvedie labky" a naviac ak sú servírované tak krásne, na veľkom tanieri, tak potom Ťa prosím, @izabella milá o pozvanie! Myslím si, že svojim spôsobom, čo sa gastronómie týka, by sme tvorili ideálny "team" = Ty by si vavýraka a piekla a ja by som jedol a staral sa Ti o záhradu!
elen1
aj ja som hľadala inšpiráciu na dnešný obed a práve som ju našla, idem sa do toho pustiť,díky :-)
izabella929
@sracz...ako nápad sa mi to páči, že ja budem variť a piecť a ty záhradu...mám opačné skúsonosti, najedol sa, zapil vínkom a lenivý bol ako voš a ja som aj varila, aj záhrada zostala na mňa..takých mužov dnes ani niet, čo by sa im chcelo robiť na záhrade.alebo chodia inokade ako ja.-)))))vďaka za komentár.-)
janger
@izabella , strasnu chut si mi narobila :-). Aspon jednu mi nejako hod ;-)...Cim dalej, tym som viac hladna :-).
lyali
izka, páči sa mi pridanie vajíčka do mletého mäska. Mám skúsenosť, že mleté mäsko sa rýchlejšie urobí ako krájané napr. na kocky, čo je výhoda Tvojej plnky. U nás robí haruľky na celú panvicu manžel. On robí podlisníky a ja jem podesníky :-)) Každý ich voláme inak :-)) A ja urobím izkine haruľky s fajnou plnkou :-))
izabella929
@janger...jaj moja milá, my sme to všetko včera pojedli...boli výborné, tomuu sa nedalo odolať...)@lyali...bolo veru fantastické a stou paprikovou čalamádou , to bolo úplne fajn.-)Ďakujem vám obom za komentráriky...))
salinka
@izabelka , zase niečo na provokatívne na chuťové poháriky! My voláme haruľa- také veľké čudo na celý plech, ale je to vlastne jedno:-) A plnené mäskom....************




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia