Mini chlieb fotorecept

evusik - fotkaevusik, 19. októbra 2010
Mini chlieb (fotorecept)
Foto: evusik

Toto je variácia na doma pečený chlieb. Pekávam ho na plechu ako malé asi 200g bochníčky. Teraz som vyskúšala novú formu a bola som Zobraziť celý popisToto je variácia na doma pečený chlieb. Pekávam ho na plechu ako malé asi 200g bochníčky. Teraz som vyskúšala novú formu a bola som spokojná. Najspokojnejší je ale ten môj, ktorý takýto chlebík moc ľúbi :-)

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 kocka
3 dl
40 ml
1 ks
1 ČL
1/2 ČL
Náplň:




Postup

  1. 1

    Múku dáme do misy, v strede spravíme jamku, rozdrobíme do nej kvasnice, pridáme cukor a mlieko. Vidličkou v strede zamiešame až nám vznikne kašička, ihneď pridáme ostatné ingrediencie a zamiesime cesto.

    Mini chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto prikryjeme a necháme nakysnúť asi 1 hod. Potom cesto znova premiesime a rozdelíme na bochníčky po 150g. Do jednotlivých bochníčkov primiesime: dolný rad z ľava 1) pretlačený cesnak, 2) orestovaná cibuľa 3) slnečnicové semienka. Horný rad z ľava: 1) posekané orechy, 2) ľanové a sézamové semienka, 3) bazalka

    Mini chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každý bochníček dobre premiesime, vytvarujeme do požadovaného tvaru a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Necháme nakysnúť cca 30 minút. Ak nemáte takúto formu, dajte piecť na plech ako malé bochníčky. Všetkých 6 sa zmestí na veľký plech.

    Mini chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pred pečením potrieme vrch vodou. Pečieme na 180°C asi 20-25 minút. Treba vyskúšať špajdlou.

    Mini chlieb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené znovu potrieme vodou a hneď vyklopíme na mriežku, kde vychladnú... možno ak Vám ich skôr nerozchytajú nedočkaví členovia domácnosti.

    Mini chlieb (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tu sú jednotlivé chlebíky, z ľava: orechový, sézamovo ľanový, bazalkový ....

    Mini chlieb (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a cesnakový, cibuľový a slnečnicový. Môžete robiť aj bez pridania náplne, alebo naopak môžete pridať čo len chcete: nastrúhanú mrkvu, kečup, na kocky nakrájaný syr, kmín.....

    Mini chlieb (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    kúsok cesta mi ostalo, tak som si spravila, cesnakovo-cibuľovo-slaninkový posúch a pri fotení som neodolala, tak mi to voňalo pod nosom, že som pomaly ujedala :-)

    Mini chlieb (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    no a môj muž s čerstvým chlebíkom dojedol plnený bravčový bôčik čo zostal ešte od nedele

    Mini chlieb (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

bobarka
@evusik teraz som sa konečne zaregistrovala a môžem byť s vami varechárkami , hneď reagujem na tvoj recept , podobné cesto som robila , ale tento tvoj vyskúšam . Je zaujímavý že je v malom formáte , ukladám si do KK.
zasterka
Už je v KK, vyzerá mňamkovo :-) len sa chcem opýtať, kde by sa dala kúpiť taká forma na chlebíky? ďakujem
evusik
@zasterka ja som túto formu kúpila minulý týždeň v Lidli mali rôzne muffinkové, aj v tejto som už robila maxi muffinky
jerica
@evusik , si ako včelička , nestíham prelúskať varechu a už ďaľší výborný , mňamkový receptík . Teším sa na ďaľšie prekvapenie z tojej "zlatá kniha receptov" :-))
J&J
(KK)
sovka62
Tebe sa to pečie, Evusik, keď máš takú super formu! A šetríš energiu, chlieb z pol kila múky by si určite piekla hodinu. Dobrý nápad. A tie prísady.......
janger
Krasne chlebicky! Musim tiez mrknut po tej forme ;-).
coldbery
Tak toto si nenechám újsť..vyzerá to fantasticjý....to budú deti pozerať...čo ich mama zas vymyslela...ha ha ha....:-))) dík!!!!
diabambulka
nadhera hned ukladam do kucharky lebo ja robim podobny chlebik ale zakladom je zemiakove cesto, tak vyskušam to tvoje, už teraz sa tešm a kde si zohnala taku paradnu formu? ps: dufam ze mi zostane kusok cesta aj na ten cibulovo-slaninovy osuch :-)))
zitar
@evusik , práve včera som kúpila presne túto formu so zámerom, že v nej budem robievať "vyprážaný syr" v rúre. Ale môj muž ma presvedčil, že budú v nej výborné aj lekvárové buchty. Tak hneď, keď sme prišli z obchodu, zamiesila som cesto a urobila som buchty so slivkovým lekvárom. Môjmu veľmi chutili, lebo tie bochníky sú fajn chrumkavé aj od boku. Tieto Tvoje bochníky vyskúšam tiež, určite budú fajnové.
tatranka
@evusik vtipné,milé chutné.Čo viac povedať na tento tvoj nápaditý recept.Si veľká šikovnica.Vždy niečim prekvapíš.
evusik
@zitar super nápad s tými buchtami, ja som tiež rozmýšľala nad syrovými muffinami - dávam vajce, šunku, kukuricu, šampiňóny a syr zapiecť v muffinkovej forme a táto forma mi pripadá úplne ideálna. Vidím, že som dobre kúpila - forma bude u nás určite dobre využitá a počítam, že aj u vás :-)
sherin
mnaaam, mozno by som to skusila s razno-psenicnou mukou, :-) KK
evanaaa
Túto formu mám dávno a ešte som v nej nepiekla, tuším ju pokrstím týmito minichlebíkmi.
babidka
no a ja som rozmyslala , ze naco by mi taka forma bola .na mufiny privelka ...na buchty tiez..na biskupsky chlebik?no...a ajhla , nas @evusik prisla s uplne inovacnym napadom:-) velmi sa mi to paci , idem formu hned kupit:-)
evusik
@babidka ja som práveže robila aj mufiny ktoré sú chuťovo podobné bábovke a mali veľký úspech... mne sa natom najviac páči to, že môžem spraviť na jeden plech viac druhov s orechami, kakaom, ovocím, hrozienkami a ešte sa chystám urobiť sladké briošky, ale až cez víkend
tifanny
Aj ja mám tú formu, pekávam v nej bezlepkový kukuričný chlebík. Je výborný a niekedy napíšem recept.
klaura
Nádherné sú chlebíky ... určite vyskúšam ...
marianne69
aj ja rada peciem chlebiky,vyborny napad,kazdy chlebik inej chuti,este tu formu niekde splasit
diabambulka
dobry den ,dnes som skusala receptik na tento vas chlebik a mozem kazdemu len odporučiť, je naozaj vyborny a len sa po nom zaprasilo, uz ho mam ulozeny v kk a urcite bude patrit medzi nase oblubene recepty:-)))dakujem ze ste sa podelili s nami :-)))
evusik
@marianne formu som kúpila v Lidli @diabambulka teším sa, že rodinke chutilo, dobrých receptov na chleba je na Vareche veľa - ani sa nedajú všetky vyskúšať :-)
marika554
Vždy som pozerala na tú formu, no nikdy som ju nekúpila.Už mám inšpiraciu.Sú krásne a chutné.
diabambulka
evusik, máš super receptíky, veľmi sa mi páčia a rada sa k nim vraciam, rovnako ako ku tvojmu chlebíku, toto je super-receptík, jednoduchý, chutný a vždy má človek všetko doma, akurát som ich opäť dopiekla a už chlapi chodili, že aké sú to chlebíkové vône:-))) už sa naň opäť tešíme, môžem ho každému len odporučiť :-)))
evusik
@diabambulka to som rada, že chlebíky majú úspech u tvojich chlapov.... veru neni nad to keď doma rozvoniava dobrý, doma upečený chlebík :-)
safran
@evusik , prečítala som si aj bagetky, teraz čítam malé chlebíky a mám otázku: bagetky idú do toho istého plechu (zdá sa) iba na vyolejované "lôžko" a chlebíky aj vymúčené. Prečo?
evusik
@safran to je tak, keď som robila tieto chlebíky mala som novú formu, ešte nevyskúšanú tak som vymastila aj vysypala múkou aby som mala istotu, že sa mi cesto neprilepí... teraz je už ale forma "vypečená" a v podstate ju ani netreba vymastiť, mastím len preto, že chlieb alebo bagety dostanú takú chrumkavú kôrku aj zo spodu...
v tomto plechu pečiem aj malé vianočky aj maxi muffiny... vianočky nevysýpam ale muffiny áno
 varecha.pravda.sk/recepty/vianocka-pre-malych-aj-velkych-...

 varecha.pravda.sk/recepty/maxi-muffiny-fotorecept/10272-r...
katkadca
@tifanny reagujem na Váš komentár o kukuričnom bezlepkovom chlebíku .. ak by Vám to nerobilo problém a ten recept je fajn, mohli by ste mi ho poslať? Vďaka :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia