Mini cheesecakes s tekvicou Hokkaido

veronikaaa - bez fotkyveronikaaa, 12. októbra 2014

Medzi moje obľúbené múčniky patrí cheesecake a keď mi dnes pri varení obeda zostala navyše polovica hokkaido tekvice, rozhodla som sa pripraviť z nej Zobraziť celý popisMedzi moje obľúbené múčniky patrí cheesecake a keď mi dnes pri varení obeda zostala navyše polovica hokkaido tekvice, rozhodla som sa pripraviť z nej koláč. Môj rokmi odskúšaný recept na cheesecake veľmi príjemne osviežila a ozvláštnila.

12
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
1 téglik
1/2 hrnček
1 ks celé
1/2 ks
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme pyré z tekvice, ja som použila polovičku. Tekvicu rozpolíme, vydlabeme semienka a každú polku rozrežeme na 3 časti. Na papieri na pečenie vložíme do rúry na 170°C, pečieme cca 35 minút, vytiahneme z rúry , olúpeme a poriadne rozmixujeme.

  2. 2

    Korpus: Kakaové Bebe keksy nasypeme do plastového vrecúška a valčekom na cesto rozdrobíme. Vlejeme do nich roztopené maslo a premiešame tak aby sa nám vytvorila vlhká a mierne lepivá zmes. Lyžicou nasypeme zmes na dno papierového košíčka a utľapkáme. Pečieme 5 minút na 170°C.

  3. 3

    Plnka: Zmiešame 250g jemného tvarohu s ½ hrnčeka kryštáľového cukru a kyslou smotanou. Pridáme ½ hrnčeka pyré z tekvice hokkaido a jedno vajíčko. Zmes dôkladne premiešame a plníme ňou košíčky s upečeným sušienkovým korpusom. Pečieme na 170°C cca 45 minút, po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z košíčkov a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

jamarlen
krásne, a ten krém sa mi tiež páči, skúsime na inom "podloží", z orieškov, semienok, či kokosu… dúfam že sa nám tiež tak pekne podaria….




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia