Minestrone z Kysúc fotorecept

rain333 - bez fotkyrain333, 31. marca 2014
Minestrone z Kysúc (fotorecept)
Foto: rain333

Minestrone je síce talianska polievočka, ale ja som z kysúc a varím ju z "našej" zeleninky. Tí čo obľubujú zeleninové polievky si túto skvelú Zobraziť celý popisMinestrone je síce talianska polievočka, ale ja som z kysúc a varím ju z "našej" zeleninky. Tí čo obľubujú zeleninové polievky si túto skvelú chuť určite zamilujú :)

Suroviny

3 ks
2 ks
1/2 ks
1 ks
2 ks
1/4 ks (asi)
4 ks (ak nemáme aj v konzerve)
3 strúčiky
 kúsok
1 ks
2-3 PL
 (parmezán, eidam)
 kúsok
 kúsok
 kúsok
 kúsok




Postup

  1. 1

    Ak nemáte niektorý druh zeleniny pokojne ho vynechajte, prípadne použite mrazenú, ja som nemala paradajky tak som použila z konzervy. Zeleninu očistím, cibuľu nasekám na kocky.

    Minestrone z Kysúc (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu si nakrájam na hranolky ( je na vás aké tvary to budú), s výnimkou jednej mrkvy a cesnaku - tie nastrúham, mrkvičku nahrubo a cesnak najemno.

    Minestrone z Kysúc (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Petržlenovú vňať zviažem kuchynským motúzikom aby sa nerozpadla - nemáme varenú príliš radi...

    Minestrone z Kysúc (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cibuľu orestujem na olivovom oleji,

    Minestrone z Kysúc (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    po chvíli pridám zeleninu a spolu opekám

    Minestrone z Kysúc (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    teraz pridám pokrájané zemiaky a podlejem vodou

    Minestrone z Kysúc (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ak máte čerstvé paradajky tak spariť, ošúpať a pokrájať, ja som tie z konzervy len nakrájala a šupla do hrnca

    Minestrone z Kysúc (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pridám ešte pretlak prípadne dva, povarím, osolím, okorením korením a bylinkami, tentoraz sušenými a po uvarení a odstavení okyslím citrónovou šťavou, prípadne vylepším lyžicou kryštálového cukru. Polievka má príjemne kyslú chuť a zjete v nej všetku zeleninu aj tú ktorú inokedy " nemáte radi". Ešte vylepším strúhaným syrom. Dobrú chuť :)

    Minestrone z Kysúc (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

svedka
A cestovina ?ryza?mozno bez pretaku a paradajok by mohla byt viac Minestrone :) ale verim,ze je chutna tato zeleninkova polievka,taketo mam rada a iste vyskusam podla Teba :)
rain333
ryžu ani cestovinu netreba, polievka je hustá lebo je v nej veľa zeleniny a paradajky sú základ minestrone, dávajú jej úžasnú kyslú chuť, vyskúšaj ;)
marianne
minestrone-neminestrone,moze byt vyborna,ingrediencie tomu napovedaju...taketo huste,ze v nich lyzica stoji,mozem,viac mi netreba....robievam podobne,tiez kysucke...:-))
rea1
nevyhnutne som ti musela dať 5*, lebo polievka to je vynikajúca. a ja to vedieť musím, lebo jej mám v chladničke navarenej za 5-litrový hrniec. len nepostrúhanú zeleninu krájam na jemné plátky a nedávam zemiaky. zvyknem si ju robievať už roky - pol hrnca zeleniny doliať vodou a povariť do trošku chrumkava. dokážem to jesť aj tri dni. :-)
rain333
tak to by sme si rozumeli, mne tiež veľmi chutí :-D páči sa mi že sa nezahusťuje múkou a proste.... sa vždy zje ;-)