Minestrone - typická talianska polievka

semiramis - fotkasemiramis, 17. septembra 2012

Príprava je o niečo zložitejšia, ale výsledok určite stojí za to.

6
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 Lyžice
55 g alebo slaninka
2 ks
2 strúčiky
3 ks
2 ks
225 g
400 g Konzerva
1 l
350 g
175 g (malé rúrky) alebo iné polievkové cestoviny
175 g
115 g Čerstvý alebo mrazený
3 lyžice
 Postrúhaný




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie si nakrájame na menšie kúsky. Vo veľkom hrnci si rozohrejeme olivový olej. Pridáme pancettu, cibuľu, cesnak a za občasného miešania pražíme 5 minút.

  2. 2

    Vmiešame mrkvu a zeler a dusíme 5 minút, respektíve kým zelenina nezmäkne.

  3. 3

    Scedíe fazuľu, ktorú sme deň vopred namočili do vody a pridáme do hrnca spolu s paradajkami z konzervy aj so šťavou. Necháme zovrieť, zmiernime oheň a varíme 1 hodinu.

  4. 4

    Pridáme zemiaky, vývar zakryjeme a varíme 15 minút. Do polievky vložíme cestoviny, zelenú fazuľku, hrášok a petržlenovú vňať. Varíme ďalších 15 minút alebo kým zelenina nezmäkne. Ochutíme soľou a korením. Podávame v zohriatych tanieroch, posypané čerstvo nastrúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu

tiginko
prečo myslíš @machlica ? Ja už som jedla toľko rôznych minestrone aj v samotnom Taliansku a každá z nich je presne ako má byť, aj bez pancetty, alebo cestovín. Minestrone je práveže vždy iná, dáva sa do nej napríklad zelenina podľa ročného obdobia, s rôznou strukovinou, bez alebo s cestovinou... podobne ako u nás je to s kapustnicou alebo gulášom - iný kraj, iná kapustnica. To nič nemení na fakte, že táto je veľmi zaujímavá a ukladám si ju na vyskúšanie. Vďaka, že si ju pripomenul/a :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia