Minestrone polievka

sweetlaab - fotkasweetlaab, 3. júla 2016
Minestrone polievka
Foto: sweetlaab

Táto talianska špecialita, hustá zeleninová polievka, sa môže obmieňať v každom inom recepte. My sme sa z časti inšpirovali receptom z Woman and Home Zobraziť celý popisTáto talianska špecialita, hustá zeleninová polievka, sa môže obmieňať v každom inom recepte. My sme sa z časti inšpirovali receptom z Woman and Home a BBC Food.

5
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 struky
1 vetvička
2 ks
1 ks
3/4 hrnček
1/2 hrnček
250 g
1 vetvička (alebo petržlen)
1 - 2 kocky
3 PL
1 štipka
1 štipka
50 g (vretienka)
50 g




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme pokrájanú cibuľku a cesnak, pridáme pokrájaný zeler, mrkvu, opražíme 5 min.

  2. 2

    Pridáme mäkšiu zeleninu, pokrájanú cuketu, potom paradajky a paradajkový pretlak, pražíme.

  3. 3

    Pridáme vodu (asi na 5 porcií) s bujónom a povaríme, pridáme mäkkú fazuľku s trochou vody, v ktorej sme ju predtým povarili, hrášok a pokračujeme vo varení do zmäknutia zeleniny.

  4. 4

    Pridáme predtým uvarené cestoviny, korenie, soľ podľa chuti, bylinky (uvarené cestoviny budú v polievke postupne zväčšovať objem, preto sa môžu pridať len keď polievku podávame).

  5. 5

    Podávame s posypaným parmezánom a chrumkavým talianskym pečivom, viac na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/07/minestrone-soup-minestrone-polievka.html

Diskusia k receptu

haji
Zeleninové polévky mám moc ráda, povedla se ti! Máš krásný servis, mistička je úžasná! Kukla jsem i na tvůj blog - jsi úžasně tvořivá a šikovná! Mávám!
klukodvody
Tak hvězdičky jsem přidal, polévka vypadá výborně, pěkně naservírované, zajímá mně také to přílohové pečivo, ten růžek vypadá zajímavě, blog je také perfektně vypracovaný ale trochu nemohu pochopit ten uvedený věk a to vzhledem k vypracování a ostatním věcem. Pokud je pravdivý, tak máš mojí velkou úctu. Krásný den přejeme.
sweetlaab
@Klukodvody (3.7.2016 13:15)

Ďakujem veľmi pekne, to pečivo je kúpený taliansky biely chlieb Ciabatta, ďakujem aj za návštevu môjho blogu, ten vek tu musím opraviť :-)

Čo sa týka servírovania, keramiku sa snažím vyberať podľa pôvodu jedla, v tomto prípade som kúpila len jeden kus a to len na fotografovanie ktorý bol v akcii v Tescu, jeho názov " Západ slnka v Marakeche " mi pripomínal Stredomorie a blízke oblasti, z kadiaľ pochádza aj táto polievočka. Prajem tiež krásny deň -
1x haji
klukodvody
Děkuji za odpověď a jsem moc rád, že jsem se nemýlil a je to opravdu perfektně vypracované a ten blog jsem si uložil je skvělý.
sweetlaab
@Chica114 (12.7.2016 14:24)

Ďakujem veľmi pekne Chica :-) , aj ty si šikovná a túto polievočku by si tiež zvládla aj ty dobre, je jednoduchá, chutná a aj zdravá
marianne
veru, dobrá inšpirácia je niekedy k nezaplateniu, pekná fotka, minestrone možem 3x denne jesť, navyše táto Tvoja je taký letný mix záhradkovej zeleniny..
sweetlaab
@Marianne (17.7.2016 06:24)

Ďakujem za pochvalu, ja som prvý krát ochutnala túto polievočku vo vegetariánskej reštaurácii v zahraničí, a k tomuto receptu som sa odhodlala keď som hľadala aj ja inšpirácie a dostal sa mi do rúk starý mamin časopis, kde talianske filmové hviezdy písali o svojich receptoch a táto polievočka bola najobľúbenejším receptom pre slávnu hviezdu 60- rokov Sophia Loren