Kačacia pečeň

Mille-feuille s foie gras a kozím syrom

Autor receptu: roxanne

Vynikajúca kombinácia kačacej pečene s kozím syrom a ovocím. To všetko na zdravom šaláte.

2
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Tento recept je inšpirovaný skvelým umením kuchára v nemenovanom hoteli v španielskom Corraleju, ktorý nás cez Vianoce rozmaznával takýmito dobrotami. Čo sa týka ingrediencií, odporúčam čo najjemnejší kozí syr, aby neprebil silnou kozacinou chuť kačacej pečienky.
  2. Na spodok taniera dáme prepláchnutý a osušený mix šalátových listov. Šalát pokropíme dressingom - každý, ako má rád. Ja som zmiešala tri lyžice šťavy z čučoriedkového kompótu s trochou olivového oleja, tekvicového oleja, karobového sirupu a citrónovej šťavy. Pridala som štipku soli a šalátového korenia, spolu som všetko premiešala a bolo hotovo.
  3. Do stredu šalátovej kopy striedavo ukladáme plátok foie gras a jabĺčka, ich počet závisí od toho, akí sme hladní. To, že prekladáme lichobežníkové plátky pečienky s okrúhlym jablkom, nám vôbec nevadí, veď lichobežníkové jablká ešte nenarástli a okrúhle foie gras sme práve dnes nezohnali.. Inak, komu sa chce, môže jablkové plátky krátko popražiť na panvici s troškou masla. Ja som dnes bola hladná, tak som tento krok vynechala.
  4. K šalátu pridáme plátky kozieho syra a čučoriedkový kompót. A ako naša mama hovorí, dobrý šalát nemôže byť bez opražených orechov, príp. semiačok, takže trochu nimi tú nádheru postrašíme. Podávame s čerstvou alebo jemne opečenou bagetou. Dobrú chuť!