Mila guľky - skvelá rýchlovka

lucka1111 - bez fotkylucka1111, 17. apríla 2014
Mila guľky - skvelá rýchlovka
Foto: lucka1111

Tieto guľky sú ako stvorené pre milovníkov Mila rezy. V spojení s marcipánom a orieškami je to nevšedná lahôdka.

30
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

4 ks
80 g ( dr. Oetker, alebo nejaká kvalitná marcipánová tyčinka)
100 g
8 PL
4 PL
60 g




Postup

  1. 1

    Mily nastrúhať, ak použijeme marcipánovú tyčinku - nastrúhať, pridať ostatné suroviny, cukor nie všetok naraz - každý máme radi inak sladké, vytvarovať guličky, namáčať v čokoláde - SUPER RÝCHLOVKA :)

Diskusia k receptu

kukulienka71
Mila rezy sú moja srdcovka,ale už ich moc nekupujem...toto je taká krásna recyklácia,čakala som trošku viac,čo sa týka nahradenia kupovaných surovín. Dekoratívne!
gubics
Tie guľky vyzerajú perfektne, ale ja by som ich robila napr. z tatranky, lebo mila rezy nemám rada.
lucka1111
afataga - nemajte obavy, je to moja fotka, tak isto ako na TOMe, ja nie som z tých...... :)
afataga
ak je to naozaj tvoja fotka, ospravedlnujem sa, ale asi pod inym nickom
lucka1111
afataga - trošku lepšie sa pozri :) skôr než niečo také napíšeš, nick je rovnaký :))
afataga
zmiatlo ma to, ze zdroj Danda :-) ako bolestne ti chvalim fotku, naozaj vyzera ako do profika
teekane
parádny a jednoduchý recept, vyskúšam ho teraz na sviatky. a čo sa týka fotky...aj keby si to tu skopla od hocikadiaľ, mne osobne je to jedno.....niekto jednoducho nemá čas riešiť takéto "problémy".
mariamka
presne ako pise @kukulienka aj u nas bola Mila srdcovka, v duchu "jedna Mila denne" :)) gulky mas krasne a poleva dokonala, tusim sa "pregulkujem" cez Velku Noc :)
baskag
Taktiež by som poprosila návod, ako presne namiešať tu polevu + tá dekorácia z bielej? Vopred ďakujem- zajtra sa na ne chystám ;)
lucka1111
Návod na polevu nemám, robím od oka. Ale nepoužívam čokoládu na varenie. Nechutí nám. Používam buď taliansku z cukrárskeho obchodu, alebo 52% čokoládu z Lídla. Chuťovo sú lepšie, kvalitnejšie a v konečnom dôsledku aj lacnejčie ako na varenie, a pridávam ceru. Tej nie veľa, poleva nesmie byť riedka.
lucka1111
ak by niekto skúšal - cukor nedajte naraz - podľa chuti :), každý máme radi inak sladké :)
srnkas
krasny receptik, ake jednoduche!!! vobec nepoznam tuto dobrotu, musim skusit.
baskag
a tá biela dekorácia navrchu?? prosím prosím, ako ju urobiť? Pripomína mi to zmes na dekorovanie perníkov...cukor, citron.šťava... ? Večer sa na ne chystám a chcela by som ich dekorovať rovnako ako ty :)
lucka1111
Je to biela čokoláda s troškou cery. Vymiešame, ale nesmie byť moc riedka, lebo by sa roztekala. Naplníme ju do sáčku najskôr vyskúšame či sa nerozteká a potom dekorujeme. Nech sa vydarí, potom mi napíšte, či chutili :)
baskag
Chutiť chutiliiiiii ! :) moc. ako doboška Mila, len viac maslovejšie. Ešte musím vychytať tú polevu- ked som ich obalila, neboli také pekné hebké ako tvoje (Asi riedka čoko) a keď som ich len v košíčku obliala čokoládou, nevyzeralo to extra dobre. Na tu dekoráciu som sa potom už "vykašlala", skúsim nabudúce s tou cerou ;) Ale chuťovo super, Veľké ďakujem za recept.
elysa
@lucka ja som ich urobila na náš vianočný stôl, ale asi dovtedy nevydržia, Mila je u nás obľúbená, tak nám riadne chutia:) pekné sviatky prajem...
lucka1111
elysa veľmi ma potešil tvoj komentár , som veľmi rada, že vám chutia :) , ja sa so nich púšťam zajtra :)
elba
milá Lucka len teraz som objavila tvoje guľky ja viem je to už dlhšie na receptáry ale ak sa pozeráš na komentáre poraď aké by boli z nejakou kokosovou tyčinkou miesto Mila rezov /kokos je synova srdcovka/ asi to vyskúšam
lucka1111
Elba vyskúšajte, netreba sa báť. Takúto kombináciu som nikdy nerobila, len z delisy kokosovej a sušeného mlieka. Ale fantázii sa medze nekladú. Možno budú ešte lepšie :)
segi
Super recept, síce som vynechal sušené mlieko, ale na kvalite to nestratilo ,,, určite odporúčam