Pikantné mexické teplé jedlo.

1
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 strúčiky
2 ks
20 g
2 ks
2 ks
 (petžlenová)




Postup

  1. 1

    Tortillu pokrájame na pásiky a opečieme na suchej panvici do chrumkava. Vyložíme na tanier a zakryjeme. Panvicu potom vytrieme servítkou, rozohrejeme na nej polovicu masla. Pridáme ošúpaný cesnak a papričku jalapeňos pokrájané na drobno a opekáme na miernom ohni. Cesnak nesmie zhorieť. Pridáme nakúskované paradajky a dusíme, kým sa odparí všetka tekutina.

    Migas - obrázok 1
  2. 2

    Na inej panvici pomaly rozohrejeme druhú polovicu masla a vylejeme naň vajcia rozmiešané so štipkou soli. Pridáme paradajkovú zmes a zamiešame až keď začnú vajcia tuhnúť. Hneď pridáme opečené pásiky tortilly, oheň vypneme, jedlo premiešame a podávame čím skôr.

    Migas - obrázok 2
  3. 3

    Môže sa použiť kukuričná tortilla, vtedy je to vhodné aj pre bezlepkáčov. Na tanieri bohato posypeme nasekanou vňaťou, kto má rád, dá koriandrovú, my zvyšní petržlenovú. Zajedáme sterilizovanými kúskami papričky jalapeňos. Je to rýchle, výživné a veľmi chutné jedlo.

Diskusia k receptu

babav
Chutna mexicka verzia tradicneho jedla spanielskej a portugalskej
kuchyne .Ma vela variacii , tvoja je pikantna @kukulienka71 :-).
methi
Toto sa robi aj v Indii zo zbytkov placiek z ranajok, aby sa jedlo nevyhodilo.
patroveckypitrs
Dobré jedlo praženice mám rád tiež do nich pridávam čo mi zvýši v chladničke. Dokonca aj knedľu zvyšnú. Chválim recept.
kecemis
Jednoduche, rychle, a dobre. Robievam nieco podobne a k tomu mame radi avokadove pico de gallo.
kukulienka71
Ďakujem za komentáre, všetky sú pridanou hodnotou k receptu. Je ozaj veľa verzií migasu a jemu podobných jedál aj v iných kuchyniach. @kecemis , vždy ma milo prekvapíš vhodnou pripomienkou, pico gallo je niečo medzi salsou a guacamole ako to pozerám, nerobila som ešte, ale navnadil si ma. Veru by sa to hodilo:-)
havino
aj pre mňa novinka, ale podľa surovín, chutilo by mi
babkamt
nepoznám jedlo, no v tvojom prevedení vyzerá lákavo.
kukulienka71
@mesiar50 , @havino , @babkamt , ani ja som ho nepoznala, ale som rada, že sme sa spoznali, lebo je to chutná rýchlovka. Najlepšie ako sýte raňajky. Ďakujem vám za prezretie receptu a pekné komentáre. Možno ho raz vyskúšate a bude chutiť;-)
kecemis
@kukulienka vcera som potreboval nieco rychle a jednoduche, ved vies robota a potom nova NHL sezona. Spravil som si podla teba a mozem povedat ze chutilo vyborne. Zial nemam fotku, hokej.
kecemis
@burbona no nie. Ako som spominal vyszie, robim troche inak a tak som vyskusal aj tento sposob. Je jednoduchsi a rychlejsi. Chuti vynikajuco a vobec to nie je suche. Skus vyskusat a potom uvidis.
kukulienka71
@kecemis , to som rada, že ti chutilo. Prajem samé dobré výsledky zápasov, tam to žije teraz:-)) Ďakujem pekne
@burbona , vajíčko netreba nechať vysušiť a nebude to suché;-) ani moje nebolo, v bode 2 je to presne opísané.