Miešaný farebný zeleninový šalát

chefmichal - fotkachefmichal, 1. februára 2014

Každý z nás si určite raz za čas pochutí na dobre čerstvej zelenine vo forme šalátu. S dobrou zálievkou si šalát doprajeme ako prílohu Zobraziť celý popisKaždý z nás si určite raz za čas pochutí na dobre čerstvej zelenine vo forme šalátu. S dobrou zálievkou si šalát doprajeme ako prílohu k hlavnému jedlu, alebo len tak s opečenými bagetkami . Tento šalát je naozaj dobrý , je vymyslený mnou a je to na spôsob " čo dala chladnička " :) Môžte do neho dať naozaj všeličo , ale myslím že tu je toho dosť a bohate to stačí . Tak ak si radi pochutnáte na čerstvom šaláte zo zeleniny, ani neváhajte ! :)

5
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

1/2 hlávky
3 ks
8 ks
5 ks
1 ks
1/2 ks
1 ks
 na dochutenie
 na dochutenie




Postup

  1. 1

    Postup je ľahký a rýchly . Očistíme si zeleninu . Hlávkovú červenú kapustu očistíme a nakrájame na tenké rezance . Farebnú papriku a šalátovú uhorku nakrájame na kocky. Redkvičky nastrúhame na tenké kolieska . Očistenú mrkvu nastrúhame na dlhé rezance škrabkou na zemiaky. Cherry paradajky prekrojíme na polovice. Jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska.

  2. 2

    Už pripravenú a očistenú zeleninu dáme do väčšej misy, premiešame, osolíme, okoreníme , podľa chutí dáme olivový olej , kto nemá rád môže vynechať ale stačí aj pár kvapiek, zelenina bude lepšia a pridáme trošku šalátového korenia ( kúpiť bežne vo väčších obchodných reťazcoch pri koreninách ). Spolu premiešame a necháme odstáť aby sa zelenina s koreninami chuťovo spojila. Prajem dobrú chuť !!! :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia