Mexický guláš
Mexický guláš podľa Sveťky
Autor receptu: svetlusb
Mexický guláš je u nás veeľmi
často, a to nepreháňam! Muž ho
zbožňuje a aj ja. Rada by som vás
inšpirovala, ako ho robím JA!
Postup
- Mäsko si nakrájam na kocky, do rozpáleného oleja alebo bravčovej masti si dám pražiť nakrájanú cibuľu (nemusíme sa trápiť až úplne najemno - ona sa rozvarí). Ja robím tak, že ju pražím pomaly a posolím si ju, tak pustí viac šťavičky a v nej si ju robím. Potom na cibuľku pridám mäso, osolím ho, okorením čiernym korením a rascou a pomaly si ho restujem, kým nepustí šťavu. V nej si ho pomaly chvíľočku dusím.
- Keď už mäso dostatočne pustilo štavu a zatiahlo sa, poprášim ho hladkou múkou - zamiešam, potom sladkou mletou paprikou a štipľavou mletou paprikou - ale tej dám len trošičku, aby sme guláš nemali veľmi pikantný (samozrejme, kto ľúbi pikantné môže si pridať), všetko zamiešame a pridáme rajčinový pretlak. Všetko si spolu chvíľku podusíme.
- Následne podlejeme vodou, vhodíme Masox a varíme, až kým nezmäkne mäso. Popri varení premiešavame. Keď už je mäkké pridáme hrášok, dochutíme podľa potreby a ku koncu pridáme majorán. Povaríme a odstavíme. Podávame s ryžou a strúhaným syrom. Dobrú chuť.