Mexický guláš

Mexický guláš podľa Sveťky

Autor receptu: svetlusb

Mexický guláš je u nás veeľmi často, a to nepreháňam! Muž ho zbožňuje a aj ja. Rada by som vás inšpirovala, ako ho robím JA!

60 minút
príprava

Postup

  1. Mäsko si nakrájam na kocky, do rozpáleného oleja alebo bravčovej masti si dám pražiť nakrájanú cibuľu (nemusíme sa trápiť až úplne najemno - ona sa rozvarí). Ja robím tak, že ju pražím pomaly a posolím si ju, tak pustí viac šťavičky a v nej si ju robím. Potom na cibuľku pridám mäso, osolím ho, okorením čiernym korením a rascou a pomaly si ho restujem, kým nepustí šťavu. V nej si ho pomaly chvíľočku dusím.
  2. Keď už mäso dostatočne pustilo štavu a zatiahlo sa, poprášim ho hladkou múkou - zamiešam, potom sladkou mletou paprikou a štipľavou mletou paprikou - ale tej dám len trošičku, aby sme guláš nemali veľmi pikantný (samozrejme, kto ľúbi pikantné môže si pridať), všetko zamiešame a pridáme rajčinový pretlak. Všetko si spolu chvíľku podusíme.
  3. Následne podlejeme vodou, vhodíme Masox a varíme, až kým nezmäkne mäso. Popri varení premiešavame. Keď už je mäkké pridáme hrášok, dochutíme podľa potreby a ku koncu pridáme majorán. Povaríme a odstavíme. Podávame s ryžou a strúhaným syrom. Dobrú chuť.