Mexický guláš
Mexický guláš

Mexický guláš podľa Sveťky

svetlusb - fotkasvetlusb, 6. januára 2018
Mexický guláš podľa Sveťky
Foto: svetlusb

Mexický guláš je u nás veeľmi často, a to nepreháňam! Muž ho zbožňuje a aj ja. Rada by som vás inšpirovala, ako ho robím Zobraziť celý popisMexický guláš je u nás veeľmi často, a to nepreháňam! Muž ho zbožňuje a aj ja. Rada by som vás inšpirovala, ako ho robím JA!

60 minút
príprava

Suroviny

 (alebo stehno)
1 veľký ks
 (alebo bravčová masť)
200 g
1 ks
trošku




Postup

  1. 1

    Mäsko si nakrájam na kocky, do rozpáleného oleja alebo bravčovej masti si dám pražiť nakrájanú cibuľu (nemusíme sa trápiť až úplne najemno - ona sa rozvarí). Ja robím tak, že ju pražím pomaly a posolím si ju, tak pustí viac šťavičky a v nej si ju robím. Potom na cibuľku pridám mäso, osolím ho, okorením čiernym korením a rascou a pomaly si ho restujem, kým nepustí šťavu. V nej si ho pomaly chvíľočku dusím.

  2. 2

    Keď už mäso dostatočne pustilo štavu a zatiahlo sa, poprášim ho hladkou múkou - zamiešam, potom sladkou mletou paprikou a štipľavou mletou paprikou - ale tej dám len trošičku, aby sme guláš nemali veľmi pikantný (samozrejme, kto ľúbi pikantné môže si pridať), všetko zamiešame a pridáme rajčinový pretlak. Všetko si spolu chvíľku podusíme.

  3. 3

    Následne podlejeme vodou, vhodíme Masox a varíme, až kým nezmäkne mäso. Popri varení premiešavame. Keď už je mäkké pridáme hrášok, dochutíme podľa potreby a ku koncu pridáme majorán. Povaríme a odstavíme. Podávame s ryžou a strúhaným syrom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mirop
kvoli comu dostal ten pokrm nazov "mexicky"? Nezbudla si pridat kukuricu z konzervy nahodou?
leaela
Urcite bravcovu mast,masox von a radsej z hovadziny.....na maminu v tvojom veku je to fajn ;-) .@mirop netusim kde zijes,ale u nas je to bezne denne menu roznych restauracii,vyvarovni a podobne,podavane ako hotovka.bez kukurice....nechce sa mi zasa vypisovat o francuzskych zemiakoch o ktorych francuzi ani nechyrovali a o segedine ktory je v madarsku uplne ine jedlo atd....skor ti doporucim nabuduce aspon gugel pred napisanim komentaru,nebudes sa az tolko strapnovat.peknu nedelu prajem vsetkym ;-)
svetlusb
Ďakujem vam pekne za pekny komentar..ja tiez radaej oblubujem vsetko na masti ako na oleji..a co sa tyka masoxu obcas dam aj hovadzi..a veru tak ako pisete..nikde som nevidela v tomto jedle kukuricu@Leaela (7.1.2018 08:29)

1x leaela
klukodvody
Vzhledem k tomu, že píšeš guláš podle Tebe, tak je pěkný a podle surovin jistě moc dobrý. Nedivím se že manželovi chutná. Jinak Mexický guláš to není. Ale to nevadí. Ten Tvůj bych si klidně dal a určitě bych si i pochutnal. Jen tak dál, vzhledem k věku klobouk dolů jsi moc šikovná. Krásnou neděli všem.
mirop
@Leaela (7.1.2018 08:29)

co je to gugel? aby som sa nabuduce nestrapnoval...
svetlusb
Ďakujem pekne! Veľmi ma to baví..hlavne skusat nove veci, chute..mam doma 2 chlapov takze o jedlo musi byt postarane na 110%❤️❤️❤️@Klukodvody (7.1.2018 10:44)

evanaaa
Nepoznám recept na Mexický guľáš, takže nejdem kritizovať, asi si ho "vygúglim" a uvidím, pre mňa mäso na šťave, aké často robievam, aj čo sa týka surovín, tak neviem, čím sa líši od klasického, len ma zaskočil druh mäsa - karé ale ani stehno som ešte nedusila, ale na tom nie je nič zlé, ak chutí. A @Svetlusb , @Leaela nemal na mysli hovädzí bujón, ale mäso na guľáš, ak sa nemýlim (hovädzie) :)
bubaya
Ten tvoj gulášik má glanc, ako má správny guláš mať. Šikovná dievčička si ty.
kukulienka71
naozaj sa nemáš začo hanbiť, aj ryžu máš peknú:-) Mexický guláš je môj obľúbený, skús ho pripraviť z hovädzej nožiny, uvidíš, masox potrebovať nebudeš;-)
svetlusb
Dakujem pekne za uznanie vazim si to no a snazim sa a bavi ma to..aj musim lebo moji chlapi su hladosi a potrpia si..vsetko este ma svoje chyby ale dufam ze casom zo mna bude kucharka ako sa patri:) @Bubaya (7.1.2018 20:10)

mirohorn
Ahojte, dnes som to vyskusal a musim povedat ze to bolo vynikajuce. Najblizsie ale dam menej pretlaku, ale to je len moje gusto. Dakujem za recept.
katkapo
Máte dobré recepty, už som ich viaceré skúšala podľa vás aj tento a opäť nesklamal. Ďakujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia