Mexická pestrofarebná zapekaná ryža
Autor receptu: kukulienka71
K príprave tohoto pokrmu ma nalákala krásna fotografia. Ako napovedá názov, bola
krásne farebná. Znalci mexickej kuchyne teraz iste zbystria pozornosť, budem rada, ak
ohodnotia tento recept:-)
4 porcie |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Prvú si uvaríme ryžu v osolenej vode, scedíme a necháme dobre odkvapkať, musí byť čo najviac zbavená tekutiny. Na horúcom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, neskôr pridáme cesnak a za chvíľu na kocky pokrájanú kalifornskú papriku s pokrájanými čilli papričkami. Popražíme, podusíme, zalejeme drvenými paradajkami. Osolíme a okoreníme. Nezakryté dusíme do zmäknutia papriky. Celá omáčka má zhustnúť. Primiešame scedenú kukuricu a ryžu.
- Navrch rozmrvíme drobivý čerstvý syr a vložíme do rozhorúčenej rúry na 200°C na 15-20 minút, kým sa syr roztopí. Hotové jedlo bohato posypeme posekaným čerstvým koriandrom a/alebo petržlenovou vňaťou. Môže sa podávať ako samostatné jedlo
- alebo ako prílohu k pečenému mäsu