Mexická pestrofarebná zapekaná ryža

Autor receptu: kukulienka71

K príprave tohoto pokrmu ma nalákala krásna fotografia. Ako napovedá názov, bola krásne farebná. Znalci mexickej kuchyne teraz iste zbystria pozornosť, budem rada, ak ohodnotia tento recept:-)

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prvú si uvaríme ryžu v osolenej vode, scedíme a necháme dobre odkvapkať, musí byť čo najviac zbavená tekutiny. Na horúcom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, neskôr pridáme cesnak a za chvíľu na kocky pokrájanú kalifornskú papriku s pokrájanými čilli papričkami. Popražíme, podusíme, zalejeme drvenými paradajkami. Osolíme a okoreníme. Nezakryté dusíme do zmäknutia papriky. Celá omáčka má zhustnúť. Primiešame scedenú kukuricu a ryžu.
  2. Navrch rozmrvíme drobivý čerstvý syr a vložíme do rozhorúčenej rúry na 200°C na 15-20 minút, kým sa syr roztopí. Hotové jedlo bohato posypeme posekaným čerstvým koriandrom a/alebo petržlenovou vňaťou. Môže sa podávať ako samostatné jedlo
  3. alebo ako prílohu k pečenému mäsu