Mexická pestrofarebná zapekaná ryža

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 13. decembra 2014

K príprave tohoto pokrmu ma nalákala krásna fotografia. Ako napovedá názov, bola krásne farebná. Znalci mexickej kuchyne teraz iste zbystria pozornosť, budem rada, ak Zobraziť celý popisK príprave tohoto pokrmu ma nalákala krásna fotografia. Ako napovedá názov, bola krásne farebná. Znalci mexickej kuchyne teraz iste zbystria pozornosť, budem rada, ak ohodnotia tento recept:-)

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
1 ks
2 strúčiky väčšie
3 PL
1/2 ČL
1/4 ČL
1/2 PL
7 ks
400 g
300 g
100 g




Postup

  1. 1

    Prvú si uvaríme ryžu v osolenej vode, scedíme a necháme dobre odkvapkať, musí byť čo najviac zbavená tekutiny. Na horúcom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, neskôr pridáme cesnak a za chvíľu na kocky pokrájanú kalifornskú papriku s pokrájanými čilli papričkami. Popražíme, podusíme, zalejeme drvenými paradajkami. Osolíme a okoreníme. Nezakryté dusíme do zmäknutia papriky. Celá omáčka má zhustnúť. Primiešame scedenú kukuricu a ryžu.

    Mexická pestrofarebná zapekaná ryža - obrázok 1
  2. 2

    Navrch rozmrvíme drobivý čerstvý syr a vložíme do rozhorúčenej rúry na 200°C na 15-20 minút, kým sa syr roztopí. Hotové jedlo bohato posypeme posekaným čerstvým koriandrom a/alebo petržlenovou vňaťou. Môže sa podávať ako samostatné jedlo

    Mexická pestrofarebná zapekaná ryža - obrázok 2
  3. 3

    alebo ako prílohu k pečenému mäsu

    Mexická pestrofarebná zapekaná ryža - obrázok 3

Diskusia k receptu

mijaita
To se budu mít :-) Jestli je to echt mexické netuším, od severu k jihu jsem to v Mexiku nepotkala, už bych to jedla, nejsou v tom totiz fazole! I kdyz v Mexiku by k tomu kecli prinejmenším fazolové pyré a nějakou tu smrdutou placku zapařenou. Krásný recept ode tebe.
salinka
Niečo takéto som jedla v Chorvátsku, bola tam ešte zakomponovaná moja obľúbená ryba a bolo to úžasné. Skúsim to podľa teba:-)
chemik
@mijaita (14.12.2014 09:18)

Já kdybych jel do Mexika ( "a tam jsem také nebyl..!"), tak hlavně kvůli fazolím, ale co si počít se zeleným koriandrem?
chemik
@mijaita (14.12.2014 09:18)

Já kdybych jel do Mexika ( "a tam jsem také nebyl..!"), tak hlavně kvůli fazolím, ale co si počít se zeleným koriandrem?
mijaita
@chemik (13.10.2023 14:47)

Není nic jednoduššího, než se zeptat, jestli je v jídle koriandr, pokud není viditelný, nebo pozadat, aby mi ho do jidla nedali, coz musím, bohužel, už i u nás!! Trpím! A když mi slibej, že tam nebude, vyhrožuju předem, že jeden kousíček a hned můžou volat sanitku!! :-)
mijaita
@chemik (13.10.2023 14:47)

A ještě něco. Zdaleka nemají samá jídla s fazolema a ani pálivá, jak si lidé myslí! Ruzne palivé i jiné salsy a cibule jsou na stole. Nebo se zeptají, jak moc picante chces. Tak či onak, mexickou moc nemusím kromě polívek. Fazole jím, někdy i ráda, ale nedychtím denně.
dormella
@mijaita (13.10.2023 18:41)

Presne jak rikas, recepty mexicke kuchyne jsou casto ztotoznovany s recepty tex mex, zmatek veliky a zavadejici . . .
mijaita
@dormella (13.10.2023 21:20)
Jak vystizne! Hodne bych mohla o mexických jídlech napsat. Stale a kdekoliv je co objevovat. Ale jásala jsem fakt jen u polívek a hambáčů. Hovezi maso k neukousani (po celem Mexiku), dobré kurecí. To jen tak namátkou...ale jela bych do Mexika treba hned zitra :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia