Metrový koláč alias dva polmetrové (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Síce som ho zabudla odmerať, ale ak je forma na srnčí chrbát polmetrová tak by mohol byť metrový,,,tak nabudúce, keď ho budem robiť tak ho odmeriam a dám vedieť :-)
20 porcií |
90 minút príprava |
2x20 minút na 150 °C |
Postup
- Z piškótového cesta (žĺtky, cukor vymiešame do peny, striedavo prilievame olej a vodu, vmiešame múku s prdorečom a nakoniec tuhý sneh z bielkov, rozdelíme na dve časti a do jednej primiešame kakao) upečieme dva srnčie chrbáty, necháme vychladnúť, nakrájame na rovnaká plátky podľa formy
- z mlieka, zlatých klasov a cukrov uvaríme hustý puding a do teplého, nie horúceho zapracujeme Heru
- krémom spájame nakrájané plátky striedavo biely a kakaový, nerobila som celý "meter" naraz ale na polovicu
- krémom natrieme aj povrch koláča a dáme do chladničky
- čokoládu a ceru rozpustíme vo vodnom kúpeli, polejeme koláče a necháme stuhnúť
- krájame šikmé rezy, nožom máčaným v horúcej vode, aby čokoláda nepopraskala, tak nám vznikne čierno-biela mozaika