Metrový koláč alias dva polmetrové (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Síce som ho zabudla odmerať, ale ak je forma na srnčí chrbát polmetrová tak by mohol byť metrový,,,tak nabudúce, keď ho budem robiť tak ho odmeriam a dám vedieť :-)

20
porcií
90 minút
príprava
2x20 minút
na 150 °C

Postup

  1. Z piškótového cesta (žĺtky, cukor vymiešame do peny, striedavo prilievame olej a vodu, vmiešame múku s prdorečom a nakoniec tuhý sneh z bielkov, rozdelíme na dve časti a do jednej primiešame kakao) upečieme dva srnčie chrbáty, necháme vychladnúť, nakrájame na rovnaká plátky podľa formy
  2. z mlieka, zlatých klasov a cukrov uvaríme hustý puding a do teplého, nie horúceho zapracujeme Heru
  3. krémom spájame nakrájané plátky striedavo biely a kakaový, nerobila som celý "meter" naraz ale na polovicu
  4. krémom natrieme aj povrch koláča a dáme do chladničky
  5. čokoládu a ceru rozpustíme vo vodnom kúpeli, polejeme koláče a necháme stuhnúť
  6. krájame šikmé rezy, nožom máčaným v horúcej vode, aby čokoláda nepopraskala, tak nám vznikne čierno-biela mozaika