Meninová torta

susan1009 - fotkasusan1009, 6. júla 2013
Meninová torta
Foto: susan1009

Preto meninová lebo na narodeniny som nestihla upiecť. :)

Suroviny

Cesto:
7
7 PL
5 PL
2 PL
Plnka:
300 ml
1 bal
100 g
5 PL
250 g




Postup

  1. 1

    Z bielok si vyšľaháme sneh do ktorého pridáme kryštálový cukor. Do bielok postupne zašľaháme 7 žĺtok, a potom už len ručne zamiešate múku zmiešanú s kakaom. Korpus pečieme pri teplote 150-160 stupňov cca 45-60 min. Upečený korpus vyberieme z formy a otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Mlieko a cukor dáme variť. Do horúceho som primiešala roztopenú čokoládu a nakoniec pudingový prášok rozmiešaný v mlieku. Uvarila som hustý puding, ktorý som nechala vychladiť a potom ho zmiešala z vyšlahaným maslom.

  3. 3

    Korpus som si prerezala na troje. Každý som pokvapkala rumom a natrela jahodovým džemom a natrela čokoládovou plnkou. Tortu som ozdobila podľa fantázie.

Diskusia k receptu

iwuska
no tak toto je presne ako pre mojho brata, so spravnym menom, aj vyzdobou :)
evusik
torta a zbrane... zvláštne spojenie... pre mňa úplne neprijateľné, mňa striasa aj keď vidím hračkársku pušku v rukách detí... už to nie sú hračky ale dokonalé repliky... minule na nás takto z auta "strieľal" malý asi 5-ročný chlapec zo samopalu alebo čo to bolo, až mi zle prišlo... @susan1009 prepáč, že ti to sem píšem, tvoja torta je zrejme dobrá, ale nedalo mi :-)))
1x dr
kabanoska
veru ani ja s tým nesúhlasím . Toto sa hodí do Ameriky a nie k nám.
Mohla by si vymeniť tie pištole za teplomery a tie šulky budú akože čípky a bude to prijateľnejšie.
susan1009
Hmm môže byť pre nejakého doktora,... ale môj priateľ je športový strelec a je to jeho záľuba tou tortou som ho chcela prekvapiť aj sa tak stalo.....jemu sa to páčilo aj ostatným bolo to originálne.... :)
mracik9
pozerám že máš perfektnú fantáziu a aj super zručnosť,pekná tortička :))
susan1009
Ano priateľ bol tiež prekvapený ako som to urobila :) tak myslela som naňho keď som robila tú tortu preto sa aj vydarila :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia