Melónová dreň

domci4 - fotkadomci4, 24. júla 2012
Melónová dreň
Foto: Domci4

Tento recept mám z knihy Zlatá kniha Marry Barryovej. Chcela som vyskúšať niečo nové :)

Suroviny

900 g
15 g
1 1/2 plMel




Postup

  1. 1


    Melón rozmixujeme na pyré spolu s cukrom a citronom. Dáme do uzatvárateľnej nádoby a mraziť do mrazáka. Po 2 hodinách vyberieme a premiešame. Dáme znova do mrazaku a po 3 hodinách znova premiešame. Dáme naspať a zamrazíme. Ak ideme servírovať tak vyberieme na 10 min a škrabeme. Ja som si dala poháre do chladničky, aby sa mi to netopilo v nich. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

stacy77777
ach, provokuješ.... celé leto aj počas tých horúčav sa poctivo vyhýbam všetkým zmrzlinám kôli hrdlu...ale ukladám si,synovia určite nebudú proti
domci4
@stacy77777 ale nooo :) nehnevaj sa... :) som rada :) treba to vážne dobre premiešavať, lebo ja som to zle a mam tam aj trošku takej námrazy(vody)
stacy77777
minulý rok som spravila aj ja troška drene, ale jahodovej, tento rok som ale takmer žiadne nemala,ale nebolo treba miešať, z jahôd je to hustejšie, ale melónovú som ešte nerobila, cez víkend sa dúfam k tomu dostanem... papa
cica2
na tieto horúčavy ako stvorené, super Dominika :-)
rea1
nuž, čo dodať - mňam. dreň som kedysi robievala aj z kompótu. keď som našla pohár pozabudnutých zavarených marhúľ, vekom už trochu mäkších, rozmixovala som ich, prisladila ak bolo treba, pridala citrónovú šťavu a mrazila, miešala, mrazila, miešala - až kým dreň neobjavili deti. potom už nebolo treba nič miešať. Zlatú knihu "mery bery" mám, veru do nej opäť nakuknem. :-))
athelasil
dobre že akurát máme v chladničke melón :P vyzerá to dobre, zajtra to skúsim :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia