Mega osie hniezdo so škoricou a s hrozienkami

Marcela Kramplová a malí kuchári
z centra pre deti a rodinu Bublinka, 14. septembra 2016
Mega osie hniezdo so škoricou a s hrozienkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 165 °C

Suroviny

400 g
20 g
160 ml
3 ks
1 ks
50 g
90 g
1 bal
 (na potretie)
50 g
150 g
z 1/2 citróna
4 PL




Postup

  1. 1

    Mlieko mierne zohrejeme, pridáme trochu cukru, droždie a pripravíme kvások. Do veľkej misy dáme múku, žĺtky, bielok, zvyšný cukor, roztopené maslo, vanilkový cukor, štipku soli, citrónovú kôru a nakoniec hotový kvások. Vypracujeme trochu redšie hladké cesto. Necháme nakysnúť.

  2. 2

    Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto, pokvapkáme ho maslom, posypeme cukrom, škoricou a hrozienkami. Zamotáme ako roládu a ako slimáčika vložíme do tortovej formy. Potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 165 °C asi 60 minút.

  3. 3

    Medzitým vymiešame zo šťavy z 1/2 citróna a zo 4 lyžíc práškového cukru hladkú masu – kým sa cukor riadne neroztopí. Po upečení hniezdo potrieme a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

ivav
Ako deti sme hniezda milovali.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia