Slané muffiny
Slané muffiny

Medvedie muffiny

remy - fotkaremy, 19. apríla 2017
Medvedie muffiny
Foto: remy

Sezóna medvedieho cesnaku je ešte v plnom prúde. Po sviatkoch nám zostalo doma staršie pečivo a to je veru škoda vyhadzovať. V chladničke sa Zobraziť celý popisSezóna medvedieho cesnaku je ešte v plnom prúde. Po sviatkoch nám zostalo doma staršie pečivo a to je veru škoda vyhadzovať. V chladničke sa našla chutná slaninka, syr i kukurica, tak si potykala s medvedím cesnakom.

10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

 na vymastenie misiek
 na vysypanie misiek




Postup

  1. 1

    Na masle si osmahneme na kocky nakrájané pečivo. Ja som použil rohlíky aj chlebík. Slaninku si trošku opečieme do chrumkava. Chuť zvýrazní kúsok chili papričky.

  2. 2

    K slaninke pridáme na kocky nakrájaný medvedí cesnak, chvíľku ho podusíme. Kto má chuť na čerstvý, pridá ho neskôr. Mne sa osvedčilo chvíľku ho podusiť, chutí mi tak viac.

  3. 3

    Pridáme na kocky nakrájaný syr a kukuricu. Dochutíme soľou, čiernym korením, majoránkou, prípadne korením podľa chuti.

  4. 4

    Vajcia rozšľaháme so smotanou, pridáme k ostatným surovinám. Všetko jemne zmiešame a naplníme do zapekacích misiek, ktoré vymastíme a vysypeme strúhankou. Namiesto misiek môžeme použiť aj keramické šálky. Kyslú smotanu môžeme nahradiť mliekom alebo šlahačkou. Pridávajte len malé množstvo, aby hmota nebola príliž rozmočená.

  5. 5

    Dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Môžeme posypať čerstvým medvedím cesnakom, petržlenovou vňaťkou, alebo strúhaným syrom. Každý podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Vypadají moc dobře, tvoje muffiny!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia