Medvedie labky

naty - fotkanaty, 16. decembra 2013
Medvedie labky
Foto: naty

Recept mám od babičky, podľa ktorého ich aj my už dlho pečieme. Sú jemné, krehké a idú veľmi ľahko vyklopiť z formičiek. Pozerala som Zobraziť celý popisRecept mám od babičky, podľa ktorého ich aj my už dlho pečieme. Sú jemné, krehké a idú veľmi ľahko vyklopiť z formičiek. Pozerala som aj iné recepty na labky na vareche ale takýto som tu nevidela, tak sa oňho s vami podelím :)

100
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

175 g
175 g
200 g
260 g
30 g
120 g
1 bal.
trochu
trochu




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dáme do misky

    Medvedie labky - obrázok 1
  2. 2

    Spracujeme na hladké, trochu lepivé cesto (ale v žiadnom prípade nepridávajte múku, ono také má byť!)

    Medvedie labky - obrázok 2
  3. 3

    Dávame do formičiek, ktoré netreba vymasťovať pretože cesto je dosť mastné, ale nedávame do plna ale iba na dno, musí v nich zostať priehlbinka.

    Medvedie labky - obrázok 3
  4. 4

    Pečiem kým nezostanú na povrchu suché, nesmú byť lesklé a začnú im mierne hnednúť hraje.

    Medvedie labky - obrázok 4
  5. 5

    Necháme ich trochu vychladnúť ale iba toľko, aby sme vedeli chytiť formičku do ruky (aby nepálila) a takto ich vylúpneme, oni sami nadskočia :)

    Medvedie labky - obrázok 5
  6. 6

    Detajlnejší záber na priehlbinku

    Medvedie labky - obrázok 6
  7. 7

    A hotovo :) Môžme obaliť v cukre ale podľa mňa sú dosť sladké a sú pekné také hnedučké :) a sranda je že mi ich vyšlo presne 100 :D

    Medvedie labky - obrázok 7
  8. 8

    A ešte tieto, dobrú chuť! :)

    Medvedie labky - obrázok 8

Diskusia k receptu

orchidea
Si šikovná, pekné labky si upiekla. Mám veľmi podobný recept tak viem, že sú aj dobré.
1x apea
marienka44
@Naty ,máš ich pekné a išli aj lahko vyklopiť, myslím si, z formičiek. Ja som upiekla z iného cesta vo formickách Oriesky (Ty ich máš na obrázku) a neskôr ich budem spájať krémom a obaľovať vo van. cukre. Medvedie labky mám už tiež upečené podľa receptu, ktorý bol uverejnený v kauflandových novinách asi pred 2 rokmi. Je to dobrý recept a zhoduje sa s mojim v kucharskej knihe. :-)
naty
dakujem :) @marienka44 áno oni sa vlastne vylúpli same :) podľa mňa sú úžasné, veľmi ich máme radi, ale najradšej máme vanilkáče :)
morenajea
@naty máš ich nádherné, labky zbožňujem ale som sa na ne ešte neodhodlala. Vždy sa bojím, že nepôjdu vyklopiť. Ale podľa tvojho receptu skúsim. Ešte otázka - 100 kusov vyjde z jednej dávky?
marymelb7
Mám veľa receptov na labky, ale tvoj @naty určite vyskúšam , najviac sa mi páči, že sa formičky nemusia vymastovať.
naty
@morenajea áno 100 ks mi ich vyšli z tejto dávky, ale mám formičky aj menšie aj väčšie, ako vidno na fotke :)
@marymelb7 určite vyskúšajte, veľmi ľahko sa robia :) ale oni idú tak ľahúčko von iba ked ich tak nadvihnete nechtom, ako je na fotke č. 5, ja kým som na to došla tak mi nešli von a zopár sa ich aj zlomilo :D
rzdz
Ahojte. Dnes som robila tieto labky a z formičiek mi vôbec nevypadli. Musela som to vyhodiť. Neodporúčam Vám tento recept.
marta5
Včera som ich robila,podľa receptu,ktorý pridala ,,soovka,,išla tam len hladká muka,inač to isté,ale dala som tam Heru.Sú perfektné,z 1/2 dávky som spravila oriešky,z druhej polovičky ,,medvedie labky,, Sú fantastické-ľahko išli von z formičiek,aj chuťovo sú na lahodné.
iwka17
zdravim,, chcem tochto roku vyskusat labky , mam strach na vyklopenie , tak snad totak pojde ako pisete a je tam dost masla tak snad to pojde lahko ,, ale zaujimalo by ma preco musi byt priehlbina a nemozu byt zarovno ,, z mojou mamou sme davali za rovno ,, co by sa stalo ak by som to dala za rovno ? a este jedna vec ze ake maslo pouzit ? heru ,cerstve maslo , alebo ake ,, pozeram recepty ale pečiem vynimočne a ked je maslo tak to neviem ako mam brat ze ake maslo ,, vdaka,, zajtra by som sa rada do nivh pustila tak ak mozte dajte vediet,, vdaka,, :)
radost
1.môžeš zarov..o-
2.Heru alebo maslo klasické..neviem-aké iné maslo myslíš
3.popozeraj tu po VARECHE-je tu viac receptov-orientuj sa aj podľa komentárov..dobré je-ak niekto piekol a napísal svoj názor
naty
@iwka17 ako už napísala radost, môžeš plniť zarovno ale my sme ich robievali vždycky takto, ale potom pozor sa nezlaknite lebo oni sa počas pečenia nafúknu ale potom zase splasknú :D môžeš dať aj heru ale ja som ich robila vždy iba s maslom. Budem rada ak ich vyskúšaš a daj potom vedieť ako dopadli :)
boise
Práve som ich dorobila. Naty chcem ti veľmi pekne poďakovať. Medvedie labky som robievala ako dieťa u jednej aj druhej starkej, milovala som to..Roky som ich nejedla. Pred dvoma týždňami mi umrela starká a ja som z nostalgie chcela spraviť medvedie labky, ale nemala som odvahu. Potom som našla tento recept - teda skôr on si našiel mňa a keď som videla že si použila formičku žaby (presne takú mala starká a teraz som ju podedila), bolo rozhodnuté. Metóda "nechtík" sa mi ale veľmi neosvedčila, oveľa viac zabralo to, čo robila starká: chytiť za jeden kraj a druhým trepnúť o stôl :) Ale stačilo trošičku, vyskakovali samé. Som rada že nebolo treba formičky vymastiť. ĎAKUJEM a prajem krásne sviatky, recept vrelo odporúčam a dávam 5 hviezdičiek :)

iwka17
Prave som dorobila medvedie labky,, dala som nakoniec maslo ako si pisala ,, neriskovala som dat Heru :D a super vysli super,, mala si pravdu z vyberanim formiciek,, stacilo trosicka podložit nechtik a vyskočili same :) super ,, škoda ze neviem ako sa tu vklada fotka , nahodila by som ako mi vyšli ,, super,, dakujem za receptik :) akurat jedna varka mi nevysla , neskoro som nane pozrela a museli ist do koša :( neva,, spravim potom ešte dalšiu varku na dalši tyžden :) super , odporučam tento receptik ,, :) 5*
naty
@boise a @iwka17 som velmi rada že ste ich vyskušali, tým klepnutím som ich neskúšala vyklopiť, takto mi to išlo dobre :) @boise máš ich krásne, super že sa podarili :) @iwka17 škoda že si tú jednu várku prešvihla, ale som rada že aj tebe sa vydarili, prajem vám všetkým krásne a pokojné sviatky :)
dada2004
no tak mne vobec newisli......ani lahke vyklapanie a este aj nejake tvrde....otras....uz nikdy viac....
naty
@dada2004 to je mi luto, asi si musela niekde spraviť chybu pretože sú naozaj super, ked ich spravíš tak ako máš :D :)
jajik111
piekla som ich, ale namiesto orechov som dala kokos, a boli super. aj mne boli sprvu nejaké tvrdšie, ale zmäkli, možno to bolo maslom. ja som dala asi pamelu, už presne neviem... ale budem ich piecť určite znovu
naty
@jajik111 super nápad, aj ja ich niekedy vyskúšam s kokosom :) ja som dala maslo a nezdali sa mi tvrdé...ale super že sa ti podarili :)
apea
Piekla som dnes. Najskôr mi nešli vybrať z formičiek, tak som bola chvíľu znechutená, ale keď vychladli, tak to išlo super. Čiže odporúčam nechať vychladnúť takmer úplne. Vtedy idú von úplne ľahko.
1x ludmil
frezia
Vcera som ich podla teba robila a su vyborne. Ako tu pise @apea , horuce sa nedali vybrat, ale vychladnute bez problemov.
ema123
Hmmm.... mám ich tvrdé. Dala som ich na balkón, aby navlhli, neviem, či to pomôže.
cinkla

Aj ja som s receptom spokojna, piekla som ich pri 190 st.C 15 min. - vtedy boli v mojej rure dobre upecene a sli aj lahko vyklopit.
Super dievcata, vela stastia pri dalsom vypekani !
drevokocurik
No...sa mi podarilo...som dala namiesto praskoveho cukru krystal..no co uz ked mam vsetko v mise...uvidime ci to spravi velku neplechu...ach jaj..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia