Medvedia polievka

jabath - fotkajabath, 26. marca 2016
Medvedia polievka
Foto: jabath

Výborná sezónna polievka, dobrá za tepla aj za studena.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
1 PL
1 kúsok
1 ks
4 hrste
0,5 l
2 ks
1 čl
1 štipka
1 strúčik
1/4 l




Postup

  1. 1

    Olej s maslom chvíľku popražíme, pridáme nakrájaný pór a mladú cibuľku aj s vňaťou a orestujeme. Ak nemáme pór, použijeme klasickú cibuľu.

  2. 2

    Zalejeme vývarom - ja som použila vývar z klasickej mäsovo-zeleninovej polievky. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky a cca 15 minút povaríme (kým nezmäknú).

  3. 3

    Pokým sa zemiaky varia, nasekáme si lístky medvedieho cesnaku. Pridáme do hrnca a necháme chvíľku prevrieť. Ponorným mixérom všetko spolu vymixujeme. Nastúhame kúsok muškátového orieška. Prilejeme smotanu na varenie, rozpučený strúčik cesnaku, necháme zovrieť a hotovo. Môže sa podávať s opraženými kockami bieleho pečiva.

  4. 4

    Alternatíva k smotane na varenie je šľahačková smotana (kalorickejšia verzia) alebo pochúťková s mliekom (pred primiešaním ju prehrejeme niekoľkými lyžicami horúcej polievky, aby sa nám nezrazila).

Diskusia k receptu

haji
Vypadá moc dobře. Určo zkusím, první dávku medvědího česneku už mám nasušenou. Vůně bylo... jejda!! Díky za receptík!
1x jabath
jozka2
Zaiste veeelmi chutna.Taketo kremove polievky mam velmi rada.Ako vam zavidim medvedi cesnak,ja ho nemam kde nazbierat.5*****
1x jabath
jabath
@Jozka2 (26.3.2016 23:18)

Jozka, ja som sa vybrala už dva krát na zber cesnaku, vraj "zaručená lokalita" ..... sme sa nachodilíííííí... a prt sme našlíííí..... Tak som ho kúpila normálne na trhu. Ľudia ho začali pestovať bežne v záhradkách ako špenát! Aj som si kúpila nejaké priesady, dúfam že sa mi uchytia....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia