Medvedia paštéta
Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- V hrnci na miernom ohni rozpustíme masť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme dozlatista. Potom pridáme na malé kocky pokrájané mäso, brusnice a huby. Všetko spolu krátko opražíme, zalejeme vývarom a červeným vínom. Takto pripravené mäso na miernom ohni za občasného miešania dusíme, kým sa nezbavíme 90 percent tekutiny.
- Mäso vydusené na tuk vložíme do mixéra, pridáme jedno celé vajce, smotanu, všetko dôkladne rozmixujeme a dochutíme soľou a korením. Rozmixovanú zmes zabalíme do potravinárskej fólie alebo malých fľaštičiek na sterilizovanie a sterilizujeme asi 40 minút pri 90 °C. Nakoniec necháme paštétu vychladnúť.
- Pistáciová kôrka: Do mixéra vložíme vylúpané pistácie, strúhanku a čerstvú petržlenovú vňať a rozmixujeme všetko na prach. V tejto zmesi pred podávaním vyváľame vychladnutú paštétu, ktorú vybalíme z fólie.
- Vajíčková špongia: V mixéri rozmixujeme múku, 4 vajíčka, cviklovú šťavu, 100 ml vody, sódu bikarbónu a štipku soli. Rozmixovanú zmes prelejeme do fľaše na výrobu šľahačky, zatiahneme dvoma bombičkami a nastriekame do plastových pohárov, ktoré vložíme do mikrovlnnej rúry na 2 minúty pri maximálnom výkone. Špongiu necháme vychladnúť, vylúpneme ju z pohára a natrháme ju ako prílohu k paštéte.
|