Medvedí FIT šalát

sunnyvinczeova - bez fotkysunnyvinczeova, 2. apríla 2015

Keďže je sezóna medvedieho cesnaku, pripravujem si tento chutný šalát. Je ľahký a zdravý. Ak máte v blízkosti medvedí cesnak neváhajte a natrhajte si Zobraziť celý popisKeďže je sezóna medvedieho cesnaku, pripravujem si tento chutný šalát. Je ľahký a zdravý. Ak máte v blízkosti medvedí cesnak neváhajte a natrhajte si tohto zeleného zlata. Môžete si dať zmraziť alebo urobiť pesto či už ako naše babičky medicínky. Ja si robím pesto. Používam ho najčastejšie k mäsu, alebo iba tak na chleba. Je to neskutočná pochúťka.

1
porcia
15 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

väčšia hrsť
2 ks stredne veľké
4 hrubšie kolieska
1 ks
1 ČL
1 ČL granulovaný
podľa chuti
Dressing:
250 ml
1 PL
podľa chuti
Na prípravu mäsa:




Postup

  1. 1

    Papier na pečenie si natriháme na dlhšie obdĺžniky (2ks) tak aby keď ho dáme na polku bolo kuracie mäso v ňom skryté z oboch strán. Kuracie mäso si prepolíme pozdĺžne, aby jeden steak mal max 1.5 cm hrúbku. Mäso si z oboch strán osolíme, okoreníme provensálskym korením a cesnakom PP (podľa potreby). Vložíme ho do papieru na pečenie a hodíme na zohriatu panvicu a pečieme na miernom ohni bez akéhokoľvek tuku. Takisto opečieme z druhej strany. Keď sú upečené, vyberieme a steaky si nakrájame na kocky.

    Medvedí FIT šalát  - obrázok 1
  2. 2

    Rukolu si vložíme do hlbokého taniera, pridáme k nej na polmesiačiky pokrájané paradajky a na štvrtiny uhorky. Na vrch uložíme nakrájané steaky. (ja uhorky nemusím tak si nedávam )

    Medvedí FIT šalát  - obrázok 2
  3. 3

    Do misky si dáme jogurt, medvedie pesto a štipku soli. Premiešame a môžeme lyžicou pridať na šalát podľa chuti. Kto chce môže si ešte postrúhať parmezán. :) Dobrú chuť. :)

    Medvedí FIT šalát  - obrázok 3
  4. 4

    Môj recept na medvedie pesto: Listy medvedieho cesnaku si dáme do mixéra spolu s mandlami olivovým olejom a štipkou soli. Všetko spolu zmixujeme. Uskladňujeme v zaváraneninových pohároch. Pesto by malo byť 2cm od vrchu a vrch pesta zalejeme olivovým olejom. :)

Diskusia k receptu

kukulienka71
zaujala si ma s prípravou mäska v papieri:-) tvoj recept sa mi páči, dobre si to skombinovala.
sunnyvinczeova
@kukulienka71 ďakujem :) síce neviem prečo je moja hl. fotka taká škaredá, keď som ju dala normálnu. Ale k tomu mäsu, takto mäso ostane krásne šťavnaté :) a ten dressing dodá tomu šalátu istý šmrc. Je to iná chuť ako s normálnym cesnakom :)
kukulienka71
jaj, či si ma rozosmiala s tou vetou o fotke:-)))))))
všimla som si, že aj ja mám tu zverejnené oveľa "sivšie" ako na blogu tie isté. Medvedí cesnak mám rada, a ten normálny ešte viac.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia