Medvedí cesnak ako liek (fotorecept)

Medvedí cesnak ako liek (fotorecept)
Foto: ancicka
ancickaAncicka, recept pridal: 4. mája 2011 8:54Ďalšie jeho recepty

U nás je teraz sezona medvedieho cesnáku,tak ho využívam .Nakladám si ho do liehu a varím z neho rôzné pokrmy.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Medvedieho cesnaku treba nazberať dostatočné množstvo,tak aby bolo na naplnenie fľaše.ja som použila pol litrovu fľašu.Nazberaný medvedí cesnak som umyla a nechala trocha osušiť.
Medvedí cesnak ako liek (fotorecept) - obrázok 1

2

Potom som ho pokrajala na malé kúsky a dala do fľaše ,až po hrdlo.
Medvedí cesnak ako liek (fotorecept) - obrázok 2

3

Takto nakrajaný medvedí cesnak som zaliala vodkou. Tento medvedí cesnak som umiestnila na slnečné miesto na dva týždne,aby sa vyluhoval.Po dvoch týždnoch ho treba scediť a uživať po kvapkach 10-15 kvapiek,v malom množstve vody na ráno.Používame ho aj na natieranie rán. Medvedí cesnak má detoxikačné účinky,podporuje pamäť,znižuje krvný tlak,pôsobí pri nespavostí a veľa,veľa iných liečivých účinkou.
Medvedí cesnak ako liek (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 12 ľudí (4,6 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist