Medový rez

danca39Danca39, recept pridal: 22. júna 2011 17:28Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od bývalej koleginky,je to original recept na medové rezy.Ja ho pečiem tak dvakrát do roka,na vianoce a veľkú noc ak práve nepracujem.tento kolač patrí medzi moje najobľúbenejšie maškrty.

Suroviny


Postup prípravy receptu

Cukor,vajce,sodu,maslo a med dáme do misky a zohrejeme nad parou,kým sa zmes nerozpustí.Ešte do teplého pridáme múku a všetko premiešame.Cesto rozdelíme na dve alebo 4 časti a nechame na teplom mieste postáť. Ak chcete 4 časti tak použite dvojnásobné dávky.Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme pláty do veľkosti plechu a jeden po druhom upečieme do ružova.

Cukor s maslom vymiešame do peny.Mlieko s maizenou uvaríme na polohustú kašu,ktorú nechame vychladnuť.Pridáme k vymiešanému maslu.Všetko dobré premiešame.

Teraz už len plníme:plát,krém,plát,džem,plát,krém a posledný plát na ktorý potrieme zvyšný krem a polejeme cokoládovou polevou.Nechame postáť aspoň niekoľko hodín. Džem by mal byť pikantný,najlepšie ríbezľový.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

12 komentárov k receptu
  • 3sandra3, 22. júna 2011 o 22:12
    medové rezy mám veľmi rada,,, uložím si do kk


  • marienka44, 23. júna 2011 o 13:47
    @Danca39 ,ja krem.kasu varim z hrubej muky, tak ako je uvedene na obale hotovych platov. Takto urobeny maslovy krem lepsie drzi konzistenciu ako Tvoj uvareny z pudingu. Vyskusaj. :-)Nakoniec davam do kremu trochu rum. aromy.


  • marienka44, 23. júna 2011 o 13:51
    @Danca39 ,Ty varis z maizeny, to je ako puding, ako som napisala.
    Pláty sa pecu na opacnej strane plechu, lahsie sa neporusene snimaju dole. :-)


  • orchidea, 23. júna 2011 o 16:02
    Zbožňujem medové rezy.


  • danca39, 23. júna 2011 o 16:17
    marienka dakujem,na to som zabudla upozornit,platy pecieme z druhej strany plechu,a vyskusam tvoj krem mozno este tento tyzden.pekny den


  • evanaaa, 23. júna 2011 o 17:18
    Kedysi ( za čias mojej mamy) sa všetky krémy robili z múkou - aj ja som tak začínala a tuším boli aj lepšie, teraz sa robia už len s pudingu - väčšinou. (to "z" a "s" som dala opačne, opr.).


  • danca39, 23. júna 2011 o 17:46
    je to tak,ale mi sme ešte dobrý prípad,ja žijem v Anglicku 5-tý rok a zhodou okolností,dnes som kúpila puding v konzerve,oni ho používajú na všetky zákusky,lepsie povedané všetky koláče polievajú tým pudingom.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 5 komentárov)
  • chudka, 23. júna 2011 o 17:52
    Ja mám recept z Receptov zo života a krém robím zo Zlatého klasu, pečiem ho tak často, ako sa len dá, u nás je to veľmi obľúbený koláčik, dokonca som ho už piekla aj na svadbu.


  • danca39, 23. júna 2011 o 18:37
    predtým ako mi dala tento recept priateľka,nemohla som ho nikde najsť ani v kuch. knihách na internete,proste problem?!A to som po ňom pátrala dlho!


  • braxi, 24. júna 2011 o 06:20
    CHUDKA, máš taký istý recept ?, alebo iný, ak ano daj ho do varechy...hľadám dobrý recept na medové rezy a chcem vyskúšať...ale verím že sú všetky dobré :o)


  • jarunka, 24. júna 2011 o 18:05
    Ja mam tiez tento isty recept. Zakusok je vyborny a u nas velmi oblubeny. Krem robim ako @marienka s mukou a dzem pouzivam marhulovy.


  • jarunka, 24. júna 2011 o 18:09
    Este som zabudla, ja robim 4 casti ale len z jednej davky, platy su tensie.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist