Medový rez

danca39 - fotkadanca39, 22. júna 2011

Tento recept mám od bývalej koleginky,je to original recept na medové rezy.Ja ho pečiem tak dvakrát do roka,na vianoce a veľkú noc ak práve Zobraziť celý popisTento recept mám od bývalej koleginky,je to original recept na medové rezy.Ja ho pečiem tak dvakrát do roka,na vianoce a veľkú noc ak práve nepracujem.tento kolač patrí medzi moje najobľúbenejšie maškrty.

Suroviny

cesto:
100 g
1
1 lyzica
2 lyzice
50 g
450 g preosiata.
plnka:
150 g preosiaty
200 g
4 dl
20 g
  alebo lekvár
1




Postup

  1. 1

    Cukor,vajce,sodu,maslo a med dáme do misky a zohrejeme nad parou,kým sa zmes nerozpustí.Ešte do teplého pridáme múku a všetko premiešame.Cesto rozdelíme na dve alebo 4 časti a nechame na teplom mieste postáť. Ak chcete 4 časti tak použite dvojnásobné dávky.Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme pláty do veľkosti plechu a jeden po druhom upečieme do ružova.

  2. 2

    Cukor s maslom vymiešame do peny.Mlieko s maizenou uvaríme na polohustú kašu,ktorú nechame vychladnuť.Pridáme k vymiešanému maslu.Všetko dobré premiešame.

  3. 3

    Teraz už len plníme:plát,krém,plát,džem,plát,krém a posledný plát na ktorý potrieme zvyšný krem a polejeme cokoládovou polevou.Nechame postáť aspoň niekoľko hodín. Džem by mal byť pikantný,najlepšie ríbezľový.

Diskusia k receptu

marienka44
@Danca39 ,ja krem.kasu varim z hrubej muky, tak ako je uvedene na obale hotovych platov. Takto urobeny maslovy krem lepsie drzi konzistenciu ako Tvoj uvareny z pudingu. Vyskusaj. :-)Nakoniec davam do kremu trochu rum. aromy.
marienka44
@Danca39 ,Ty varis z maizeny, to je ako puding, ako som napisala.
Pláty sa pecu na opacnej strane plechu, lahsie sa neporusene snimaju dole. :-)
danca39
marienka dakujem,na to som zabudla upozornit,platy pecieme z druhej strany plechu,a vyskusam tvoj krem mozno este tento tyzden.pekny den
evanaaa
Kedysi ( za čias mojej mamy) sa všetky krémy robili z múkou - aj ja som tak začínala a tuším boli aj lepšie, teraz sa robia už len s pudingu - väčšinou. (to "z" a "s" som dala opačne, opr.).
danca39
je to tak,ale mi sme ešte dobrý prípad,ja žijem v Anglicku 5-tý rok a zhodou okolností,dnes som kúpila puding v konzerve,oni ho používajú na všetky zákusky,lepsie povedané všetky koláče polievajú tým pudingom.
chudka
Ja mám recept z Receptov zo života a krém robím zo Zlatého klasu, pečiem ho tak často, ako sa len dá, u nás je to veľmi obľúbený koláčik, dokonca som ho už piekla aj na svadbu.
danca39
predtým ako mi dala tento recept priateľka,nemohla som ho nikde najsť ani v kuch. knihách na internete,proste problem?!A to som po ňom pátrala dlho!
braxi
CHUDKA, máš taký istý recept ?, alebo iný, ak ano daj ho do varechy...hľadám dobrý recept na medové rezy a chcem vyskúšať...ale verím že sú všetky dobré :o)
jarunka
Ja mam tiez tento isty recept. Zakusok je vyborny a u nas velmi oblubeny. Krem robim ako @marienka s mukou a dzem pouzivam marhulovy.
jarunka
Este som zabudla, ja robim 4 casti ale len z jednej davky, platy su tensie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia