Medový rez

danca39Danca39, recept pridal: 22. júna 2011 17:28Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od bývalej koleginky,je to original recept na medové rezy.Ja ho pečiem tak dvakrát do roka,na vianoce a veľkú noc ak práve nepracujem.tento kolač patrí medzi moje najobľúbenejšie maškrty.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Cukor,vajce,sodu,maslo a med dáme do misky a zohrejeme nad parou,kým sa zmes nerozpustí.Ešte do teplého pridáme múku a všetko premiešame.Cesto rozdelíme na dve alebo 4 časti a nechame na teplom mieste postáť. Ak chcete 4 časti tak použite dvojnásobné dávky.Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme pláty do veľkosti plechu a jeden po druhom upečieme do ružova.

2

Cukor s maslom vymiešame do peny.Mlieko s maizenou uvaríme na polohustú kašu,ktorú nechame vychladnuť.Pridáme k vymiešanému maslu.Všetko dobré premiešame.

3

Teraz už len plníme:plát,krém,plát,džem,plát,krém a posledný plát na ktorý potrieme zvyšný krem a polejeme cokoládovou polevou.Nechame postáť aspoň niekoľko hodín. Džem by mal byť pikantný,najlepšie ríbezľový.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 22. júna 2011 o 22:12
    medové rezy mám veľmi rada,,, uložím si do kk


  • marienka44, 23. júna 2011 o 13:47
    @Danca39 ,ja krem.kasu varim z hrubej muky, tak ako je uvedene na obale hotovych platov. Takto urobeny maslovy krem lepsie drzi konzistenciu ako Tvoj uvareny z pudingu. Vyskusaj. :-)Nakoniec davam do kremu trochu rum. aromy.


  • marienka44, 23. júna 2011 o 13:51
    @Danca39 ,Ty varis z maizeny, to je ako puding, ako som napisala.
    Pláty sa pecu na opacnej strane plechu, lahsie sa neporusene snimaju dole. :-)


  • orchidea, 23. júna 2011 o 16:02
    Zbožňujem medové rezy.


  • danca39, 23. júna 2011 o 16:17
    marienka dakujem,na to som zabudla upozornit,platy pecieme z druhej strany plechu,a vyskusam tvoj krem mozno este tento tyzden.pekny den


  • evanaaa, 23. júna 2011 o 17:18
    Kedysi ( za čias mojej mamy) sa všetky krémy robili z múkou - aj ja som tak začínala a tuším boli aj lepšie, teraz sa robia už len s pudingu - väčšinou. (to "z" a "s" som dala opačne, opr.).


  • danca39, 23. júna 2011 o 17:46
    je to tak,ale mi sme ešte dobrý prípad,ja žijem v Anglicku 5-tý rok a zhodou okolností,dnes som kúpila puding v konzerve,oni ho používajú na všetky zákusky,lepsie povedané všetky koláče polievajú tým pudingom.


  • chudka, 23. júna 2011 o 17:52
    Ja mám recept z Receptov zo života a krém robím zo Zlatého klasu, pečiem ho tak často, ako sa len dá, u nás je to veľmi obľúbený koláčik, dokonca som ho už piekla aj na svadbu.


  • danca39, 23. júna 2011 o 18:37
    predtým ako mi dala tento recept priateľka,nemohla som ho nikde najsť ani v kuch. knihách na internete,proste problem?!A to som po ňom pátrala dlho!


  • braxi, 24. júna 2011 o 06:20
    CHUDKA, máš taký istý recept ?, alebo iný, ak ano daj ho do varechy...hľadám dobrý recept na medové rezy a chcem vyskúšať...ale verím že sú všetky dobré :o)


  • jarunka, 24. júna 2011 o 18:05
    Ja mam tiez tento isty recept. Zakusok je vyborny a u nas velmi oblubeny. Krem robim ako @marienka s mukou a dzem pouzivam marhulovy.


  • jarunka, 24. júna 2011 o 18:09
    Este som zabudla, ja robim 4 casti ale len z jednej davky, platy su tensie.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist