Medový rez

danca39Danca39, recept pridal: 22. júna 2011 17:28Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od bývalej koleginky,je to original recept na medové rezy.Ja ho pečiem tak dvakrát do roka,na vianoce a veľkú noc ak práve nepracujem.tento kolač patrí medzi moje najobľúbenejšie maškrty.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Cukor,vajce,sodu,maslo a med dáme do misky a zohrejeme nad parou,kým sa zmes nerozpustí.Ešte do teplého pridáme múku a všetko premiešame.Cesto rozdelíme na dve alebo 4 časti a nechame na teplom mieste postáť. Ak chcete 4 časti tak použite dvojnásobné dávky.Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme pláty do veľkosti plechu a jeden po druhom upečieme do ružova.

2

Cukor s maslom vymiešame do peny.Mlieko s maizenou uvaríme na polohustú kašu,ktorú nechame vychladnuť.Pridáme k vymiešanému maslu.Všetko dobré premiešame.

3

Teraz už len plníme:plát,krém,plát,džem,plát,krém a posledný plát na ktorý potrieme zvyšný krem a polejeme cokoládovou polevou.Nechame postáť aspoň niekoľko hodín. Džem by mal byť pikantný,najlepšie ríbezľový.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 22. júna 2011 o 22:12
    medové rezy mám veľmi rada,,, uložím si do kk


  • marienka44, 23. júna 2011 o 13:47
    @Danca39 ,ja krem.kasu varim z hrubej muky, tak ako je uvedene na obale hotovych platov. Takto urobeny maslovy krem lepsie drzi konzistenciu ako Tvoj uvareny z pudingu. Vyskusaj. :-)Nakoniec davam do kremu trochu rum. aromy.


  • marienka44, 23. júna 2011 o 13:51
    @Danca39 ,Ty varis z maizeny, to je ako puding, ako som napisala.
    Pláty sa pecu na opacnej strane plechu, lahsie sa neporusene snimaju dole. :-)


  • orchidea, 23. júna 2011 o 16:02
    Zbožňujem medové rezy.


  • danca39, 23. júna 2011 o 16:17
    marienka dakujem,na to som zabudla upozornit,platy pecieme z druhej strany plechu,a vyskusam tvoj krem mozno este tento tyzden.pekny den


  • evanaaa, 23. júna 2011 o 17:18
    Kedysi ( za čias mojej mamy) sa všetky krémy robili z múkou - aj ja som tak začínala a tuším boli aj lepšie, teraz sa robia už len s pudingu - väčšinou. (to "z" a "s" som dala opačne, opr.).


  • danca39, 23. júna 2011 o 17:46
    je to tak,ale mi sme ešte dobrý prípad,ja žijem v Anglicku 5-tý rok a zhodou okolností,dnes som kúpila puding v konzerve,oni ho používajú na všetky zákusky,lepsie povedané všetky koláče polievajú tým pudingom.


  • chudka, 23. júna 2011 o 17:52
    Ja mám recept z Receptov zo života a krém robím zo Zlatého klasu, pečiem ho tak často, ako sa len dá, u nás je to veľmi obľúbený koláčik, dokonca som ho už piekla aj na svadbu.


  • danca39, 23. júna 2011 o 18:37
    predtým ako mi dala tento recept priateľka,nemohla som ho nikde najsť ani v kuch. knihách na internete,proste problem?!A to som po ňom pátrala dlho!


  • braxi, 24. júna 2011 o 06:20
    CHUDKA, máš taký istý recept ?, alebo iný, ak ano daj ho do varechy...hľadám dobrý recept na medové rezy a chcem vyskúšať...ale verím že sú všetky dobré :o)


  • jarunka, 24. júna 2011 o 18:05
    Ja mam tiez tento isty recept. Zakusok je vyborny a u nas velmi oblubeny. Krem robim ako @marienka s mukou a dzem pouzivam marhulovy.


  • jarunka, 24. júna 2011 o 18:09
    Este som zabudla, ja robim 4 casti ale len z jednej davky, platy su tensie.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist