Medový rez

danca39Danca39, recept pridal: 22. júna 2011 17:28Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od bývalej koleginky,je to original recept na medové rezy.Ja ho pečiem tak dvakrát do roka,na vianoce a veľkú noc ak práve nepracujem.tento kolač patrí medzi moje najobľúbenejšie maškrty.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Cukor,vajce,sodu,maslo a med dáme do misky a zohrejeme nad parou,kým sa zmes nerozpustí.Ešte do teplého pridáme múku a všetko premiešame.Cesto rozdelíme na dve alebo 4 časti a nechame na teplom mieste postáť. Ak chcete 4 časti tak použite dvojnásobné dávky.Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme pláty do veľkosti plechu a jeden po druhom upečieme do ružova.

2

Cukor s maslom vymiešame do peny.Mlieko s maizenou uvaríme na polohustú kašu,ktorú nechame vychladnuť.Pridáme k vymiešanému maslu.Všetko dobré premiešame.

3

Teraz už len plníme:plát,krém,plát,džem,plát,krém a posledný plát na ktorý potrieme zvyšný krem a polejeme cokoládovou polevou.Nechame postáť aspoň niekoľko hodín. Džem by mal byť pikantný,najlepšie ríbezľový.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 22. júna 2011 o 22:12
    medové rezy mám veľmi rada,,, uložím si do kk


  • marienka44, 23. júna 2011 o 13:47
    @Danca39 ,ja krem.kasu varim z hrubej muky, tak ako je uvedene na obale hotovych platov. Takto urobeny maslovy krem lepsie drzi konzistenciu ako Tvoj uvareny z pudingu. Vyskusaj. :-)Nakoniec davam do kremu trochu rum. aromy.


  • marienka44, 23. júna 2011 o 13:51
    @Danca39 ,Ty varis z maizeny, to je ako puding, ako som napisala.
    Pláty sa pecu na opacnej strane plechu, lahsie sa neporusene snimaju dole. :-)


  • orchidea, 23. júna 2011 o 16:02
    Zbožňujem medové rezy.


  • danca39, 23. júna 2011 o 16:17
    marienka dakujem,na to som zabudla upozornit,platy pecieme z druhej strany plechu,a vyskusam tvoj krem mozno este tento tyzden.pekny den


  • evanaaa, 23. júna 2011 o 17:18
    Kedysi ( za čias mojej mamy) sa všetky krémy robili z múkou - aj ja som tak začínala a tuším boli aj lepšie, teraz sa robia už len s pudingu - väčšinou. (to "z" a "s" som dala opačne, opr.).


  • danca39, 23. júna 2011 o 17:46
    je to tak,ale mi sme ešte dobrý prípad,ja žijem v Anglicku 5-tý rok a zhodou okolností,dnes som kúpila puding v konzerve,oni ho používajú na všetky zákusky,lepsie povedané všetky koláče polievajú tým pudingom.


  • chudka, 23. júna 2011 o 17:52
    Ja mám recept z Receptov zo života a krém robím zo Zlatého klasu, pečiem ho tak často, ako sa len dá, u nás je to veľmi obľúbený koláčik, dokonca som ho už piekla aj na svadbu.


  • danca39, 23. júna 2011 o 18:37
    predtým ako mi dala tento recept priateľka,nemohla som ho nikde najsť ani v kuch. knihách na internete,proste problem?!A to som po ňom pátrala dlho!


  • braxi, 24. júna 2011 o 06:20
    CHUDKA, máš taký istý recept ?, alebo iný, ak ano daj ho do varechy...hľadám dobrý recept na medové rezy a chcem vyskúšať...ale verím že sú všetky dobré :o)


  • jarunka, 24. júna 2011 o 18:05
    Ja mam tiez tento isty recept. Zakusok je vyborny a u nas velmi oblubeny. Krem robim ako @marienka s mukou a dzem pouzivam marhulovy.


  • jarunka, 24. júna 2011 o 18:09
    Este som zabudla, ja robim 4 casti ale len z jednej davky, platy su tensie.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist