Medový krémeš

Medový krémeš
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Klaudia Mikulová, cukrárka z cukrárne Klaudia v Bojniciach


Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Zlatý klas uvaríme podľa návodu a vychladnutý pridáme do vymiešaného masla s cukrom. Všetky suroviny na pláty (okrem múky) miešame nad parou do zhustnutia, pridáme múku a vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na časti, vyvaľkáme a postupne upečieme.

2

Vychladnuté pláty 2 ks použijeme na medový krémeš. Spodný plát natrieme žĺtkovo–maslovým krémom a našľahanou sladkou smotanou so smetafixom, zarovnáme a prikryjeme druhým medovým plátom.

3

Po zatuhnutí a miernom zvlhnutí vrchného plátu pokrájame a posypeme práškovým cukrom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cistinka, 17. februára 2010 o 19:57
    Dlho som hľadala tento recept....vďaka zaň, je vynikajúci


  • klaura, 11. marca 2010 o 21:40
    cistinka, ja mám recept na tento ozaj vynikajúci kremeš s originál medovým cestom ... zajtra vložím ...


  • klaura, 11. marca 2010 o 21:43
    bože, ospravedlňujem sa ... až teraz som si všimla, že recept na medové cesto je tam ... ja som videla len medové pláty ... (predstavila som si tie hotové z obchodu) a nečítala som ďalej ... prepáčte všetci ...


  • kuchticka, 12. marca 2010 o 05:21
    Co je to "zlaty klas"? Vdaka za odpoved.


  • jezibabka1, 12. marca 2010 o 10:38
    @kuchti čka "krémový prášok na prípravu vanilkových krémov a plniek" (odpísala som to z obalu) a všade ho dostaneš kúpiť


  • jezibabka1, 12. marca 2010 o 10:45
    @kuchti čka prepáč, teraz som sa zbadala, že si zďaleka, tak neviem , ako sa to môže u vás volať ale jeho zloženie je :kukuričný škrob, vanilková aroma,farbivá E 104 a E 110


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 12. marca 2010 o 10:50
    Je to vlastne vanilkový pudingový prášok, ktorý treba uvariť v mlieku v pomere 1 vrecko: 500 ml mlieka... Ak chceš hustejší, dáš 400 ml mlieka.
    Používa sa najčastejšie do krémov - napríklad hotový vychladený puding sa primieša do masla vymiešaného z cukrom.


  • metalmaniac, 13. marca 2010 o 08:58
    Ak to bude také dobré ako to vypadá tak mňam,mňam.


  • vcelka, 16. apríla 2010 o 16:59
    @kuchticka
    Buckwheat (pohánka)
    Millet (pšeno

    ak je to ešte stále pre Teba aktuálne...


  • laurax, 17. apríla 2010 o 17:34
    Vyzerajú super. Určite vyskúšam.


  • akive, 17. apríla 2010 o 19:23
    Akosi nevidím v žĺtkovom kréme žĺtky, to je dosť veľká chyba v recepte.


  • bedrunka, 31. augusta 2010 o 09:29
    Toto cesto sa skôr urobí ako klasické s octom a určite je aj chutnejšie - vďaka


  • janazjarku, 31. augusta 2010 o 10:20
    Ako dlho a pri akej teplote sa pečú tie pláty ? Na môj veru som také ešte nepiekla a aby som ich neprepiekla :-) Ďakujem za informáciu !


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 31. augusta 2010 o 10:31
    @janazjarku , ja zvyknem tieto pláty piecť na 180-tke a ako dlho - treba sledovať. Tým že sú tenké, je to chvíľka, a práve preto je treba proces pečenia sledovať. Ak si dobre pamätám, v mojej rúre to bolo asi 10 minút na jeden plát, ale je možné že u teba to bude menj alebo aj viac, záleží na rúre. Pečiem ich vždy na opačnej strane plechu, aby mali pekný tvar.


  • janazjarku, 31. augusta 2010 o 13:09
    @sandratamer ďakujem pekne ! o tom pečení z opačnej strany som už čítala pri nejakom recepte inom. Nuž tak teda budem pozerať cez okienko , aby neprihoreli. Mám vynikajúcu elektrickú rúru radosť piecť, lebo to čo som vyťahovala onehdá z plynovej sa veru podobalo na kadečo len na koláč nie :-)


  • emmatessdad, 1. októbra 2011 o 07:43
    uzasny kolacik, od vcera sa tesim, ze ho dnes upeciem.


  • emmatessdad, 1. októbra 2011 o 10:42
    uz peciem, ale kolko masla a kolko cukru do kremu? Dakujem za dopoved.


  • katull, 19. decembra 2011 o 10:51
    Prosim, kolko masla akolko cukru ide do toho kremu????a co tie zltky???


  • bebe86, 12. marca 2012 o 13:06
    ten koláč vyzerá super, chystám sa ho urobiť, len neviem, koľko masla a cukru? a čo s tými žĺtkami? ...delikates je keď použijete špeciálnu smotanu od raja na dezerty....fakt super.
    Len mi prosím Vás poraďte kolko cukru, masla a čo s tými žĺtkami. ĎAKUJEM


  • marcy, 12. marca 2012 o 14:05
    recept má nepresný krém ....zvyknem urobiť zo 7 dcl plnotučného mlieka,2 zlatých klasov,1 vanil.cukru,2 ČL hladkej múky a 2 žĺtkov puding + 20 dkg masla vymiešaného + 11 dkg práš.cukor ...spojím puding s vyšľahaným maslom a na vrch pravú šľahačku :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist