Medový krémeš

Medový krémeš
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Klaudia Mikulová, cukrárka z cukrárne Klaudia v Bojniciach


Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Zlatý klas uvaríme podľa návodu a vychladnutý pridáme do vymiešaného masla s cukrom. Všetky suroviny na pláty (okrem múky) miešame nad parou do zhustnutia, pridáme múku a vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na časti, vyvaľkáme a postupne upečieme.

2

Vychladnuté pláty 2 ks použijeme na medový krémeš. Spodný plát natrieme žĺtkovo–maslovým krémom a našľahanou sladkou smotanou so smetafixom, zarovnáme a prikryjeme druhým medovým plátom.

3

Po zatuhnutí a miernom zvlhnutí vrchného plátu pokrájame a posypeme práškovým cukrom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cistinka, 17. februára 2010 o 19:57
    Dlho som hľadala tento recept....vďaka zaň, je vynikajúci


  • klaura, 11. marca 2010 o 21:40
    cistinka, ja mám recept na tento ozaj vynikajúci kremeš s originál medovým cestom ... zajtra vložím ...


  • klaura, 11. marca 2010 o 21:43
    bože, ospravedlňujem sa ... až teraz som si všimla, že recept na medové cesto je tam ... ja som videla len medové pláty ... (predstavila som si tie hotové z obchodu) a nečítala som ďalej ... prepáčte všetci ...


  • kuchticka, 12. marca 2010 o 05:21
    Co je to "zlaty klas"? Vdaka za odpoved.


  • jezibabka1, 12. marca 2010 o 10:38
    @kuchti čka "krémový prášok na prípravu vanilkových krémov a plniek" (odpísala som to z obalu) a všade ho dostaneš kúpiť


  • jezibabka1, 12. marca 2010 o 10:45
    @kuchti čka prepáč, teraz som sa zbadala, že si zďaleka, tak neviem , ako sa to môže u vás volať ale jeho zloženie je :kukuričný škrob, vanilková aroma,farbivá E 104 a E 110


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 12. marca 2010 o 10:50
    Je to vlastne vanilkový pudingový prášok, ktorý treba uvariť v mlieku v pomere 1 vrecko: 500 ml mlieka... Ak chceš hustejší, dáš 400 ml mlieka.
    Používa sa najčastejšie do krémov - napríklad hotový vychladený puding sa primieša do masla vymiešaného z cukrom.


  • metalmaniac, 13. marca 2010 o 08:58
    Ak to bude také dobré ako to vypadá tak mňam,mňam.


  • vcelka, 16. apríla 2010 o 16:59
    @kuchticka
    Buckwheat (pohánka)
    Millet (pšeno

    ak je to ešte stále pre Teba aktuálne...


  • laurax, 17. apríla 2010 o 17:34
    Vyzerajú super. Určite vyskúšam.


  • akive, 17. apríla 2010 o 19:23
    Akosi nevidím v žĺtkovom kréme žĺtky, to je dosť veľká chyba v recepte.


  • bedrunka, 31. augusta 2010 o 09:29
    Toto cesto sa skôr urobí ako klasické s octom a určite je aj chutnejšie - vďaka


  • janazjarku, 31. augusta 2010 o 10:20
    Ako dlho a pri akej teplote sa pečú tie pláty ? Na môj veru som také ešte nepiekla a aby som ich neprepiekla :-) Ďakujem za informáciu !


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 31. augusta 2010 o 10:31
    @janazjarku , ja zvyknem tieto pláty piecť na 180-tke a ako dlho - treba sledovať. Tým že sú tenké, je to chvíľka, a práve preto je treba proces pečenia sledovať. Ak si dobre pamätám, v mojej rúre to bolo asi 10 minút na jeden plát, ale je možné že u teba to bude menj alebo aj viac, záleží na rúre. Pečiem ich vždy na opačnej strane plechu, aby mali pekný tvar.


  • janazjarku, 31. augusta 2010 o 13:09
    @sandratamer ďakujem pekne ! o tom pečení z opačnej strany som už čítala pri nejakom recepte inom. Nuž tak teda budem pozerať cez okienko , aby neprihoreli. Mám vynikajúcu elektrickú rúru radosť piecť, lebo to čo som vyťahovala onehdá z plynovej sa veru podobalo na kadečo len na koláč nie :-)


  • emmatessdad, 1. októbra 2011 o 07:43
    uzasny kolacik, od vcera sa tesim, ze ho dnes upeciem.


  • emmatessdad, 1. októbra 2011 o 10:42
    uz peciem, ale kolko masla a kolko cukru do kremu? Dakujem za dopoved.


  • katull, 19. decembra 2011 o 10:51
    Prosim, kolko masla akolko cukru ide do toho kremu????a co tie zltky???


  • bebe86, 12. marca 2012 o 13:06
    ten koláč vyzerá super, chystám sa ho urobiť, len neviem, koľko masla a cukru? a čo s tými žĺtkami? ...delikates je keď použijete špeciálnu smotanu od raja na dezerty....fakt super.
    Len mi prosím Vás poraďte kolko cukru, masla a čo s tými žĺtkami. ĎAKUJEM


  • marcy, 12. marca 2012 o 14:05
    recept má nepresný krém ....zvyknem urobiť zo 7 dcl plnotučného mlieka,2 zlatých klasov,1 vanil.cukru,2 ČL hladkej múky a 2 žĺtkov puding + 20 dkg masla vymiešaného + 11 dkg práš.cukor ...spojím puding s vyšľahaným maslom a na vrch pravú šľahačku :-)


  • sladoled24, 27. decembra 2014 o 10:44
    Ved ale ze tam zltky v tom kremiku neni problem...A zienky co peciete tak viete ze masielka si date cele ani vtom nevidim problemik a cukor podla chuti:)Zltky nedava ani moja svokra ktora je vyucena cukrarka, a my napriklam davame cele vajicka do kremu od oka:D


  • sladoled24, 27. decembra 2014 o 10:44
    Ved ale ze tam zltky v tom kremiku neni problem...A zienky co peciete tak viete ze masielka si date cele ani vtom nevidim problemik a cukor podla chuti:)Zltky nedava ani moja svokra ktora je vyucena cukrarka, a my napriklam davame cele vajicka do kremu od oka:D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist