Medový krémeš

Klaudia Mikulová
cukrárka z cukrárne Klaudia v Bojniciach, 15. januára 2010 9:05
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Medový krémešFoto: Pravda - Ľuboš Pilc


Suroviny

Medové pláty:
200 g
70 g
3 PL
500 g
3 ks
1 g
Krém:
1 balíček
Šlahačka:
2 tégliky
2 balíčky

Postup prípravy

  1. 1

    Zlatý klas uvaríme podľa návodu a vychladnutý pridáme do vymiešaného masla s cukrom. Všetky suroviny na pláty (okrem múky) miešame nad parou do zhustnutia, pridáme múku a vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na časti, vyvaľkáme a postupne upečieme.

  2. 2

    Vychladnuté pláty 2 ks použijeme na medový krémeš. Spodný plát natrieme žĺtkovo–maslovým krémom a našľahanou sladkou smotanou so smetafixom, zarovnáme a prikryjeme druhým medovým plátom.

  3. 3

    Po zatuhnutí a miernom zvlhnutí vrchného plátu pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (2,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist