Medový krémeš

Medový krémeš
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Klaudia Mikulová, cukrárka z cukrárne Klaudia v Bojniciach


Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Zlatý klas uvaríme podľa návodu a vychladnutý pridáme do vymiešaného masla s cukrom. Všetky suroviny na pláty (okrem múky) miešame nad parou do zhustnutia, pridáme múku a vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na časti, vyvaľkáme a postupne upečieme.

2

Vychladnuté pláty 2 ks použijeme na medový krémeš. Spodný plát natrieme žĺtkovo–maslovým krémom a našľahanou sladkou smotanou so smetafixom, zarovnáme a prikryjeme druhým medovým plátom.

3

Po zatuhnutí a miernom zvlhnutí vrchného plátu pokrájame a posypeme práškovým cukrom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cistinka, 17. februára 2010 o 19:57
    Dlho som hľadala tento recept....vďaka zaň, je vynikajúci


  • klaura, 11. marca 2010 o 21:40
    cistinka, ja mám recept na tento ozaj vynikajúci kremeš s originál medovým cestom ... zajtra vložím ...


  • klaura, 11. marca 2010 o 21:43
    bože, ospravedlňujem sa ... až teraz som si všimla, že recept na medové cesto je tam ... ja som videla len medové pláty ... (predstavila som si tie hotové z obchodu) a nečítala som ďalej ... prepáčte všetci ...


  • kuchticka, 12. marca 2010 o 05:21
    Co je to "zlaty klas"? Vdaka za odpoved.


  • jezibabka1, 12. marca 2010 o 10:38
    @kuchti čka "krémový prášok na prípravu vanilkových krémov a plniek" (odpísala som to z obalu) a všade ho dostaneš kúpiť


  • jezibabka1, 12. marca 2010 o 10:45
    @kuchti čka prepáč, teraz som sa zbadala, že si zďaleka, tak neviem , ako sa to môže u vás volať ale jeho zloženie je :kukuričný škrob, vanilková aroma,farbivá E 104 a E 110


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 12. marca 2010 o 10:50
    Je to vlastne vanilkový pudingový prášok, ktorý treba uvariť v mlieku v pomere 1 vrecko: 500 ml mlieka... Ak chceš hustejší, dáš 400 ml mlieka.
    Používa sa najčastejšie do krémov - napríklad hotový vychladený puding sa primieša do masla vymiešaného z cukrom.


  • metalmaniac, 13. marca 2010 o 08:58
    Ak to bude také dobré ako to vypadá tak mňam,mňam.


  • vcelka, 16. apríla 2010 o 16:59
    @kuchticka
    Buckwheat (pohánka)
    Millet (pšeno

    ak je to ešte stále pre Teba aktuálne...


  • laurax, 17. apríla 2010 o 17:34
    Vyzerajú super. Určite vyskúšam.


  • akive, 17. apríla 2010 o 19:23
    Akosi nevidím v žĺtkovom kréme žĺtky, to je dosť veľká chyba v recepte.


  • bedrunka, 31. augusta 2010 o 09:29
    Toto cesto sa skôr urobí ako klasické s octom a určite je aj chutnejšie - vďaka


  • janazjarku, 31. augusta 2010 o 10:20
    Ako dlho a pri akej teplote sa pečú tie pláty ? Na môj veru som také ešte nepiekla a aby som ich neprepiekla :-) Ďakujem za informáciu !


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 31. augusta 2010 o 10:31
    @janazjarku , ja zvyknem tieto pláty piecť na 180-tke a ako dlho - treba sledovať. Tým že sú tenké, je to chvíľka, a práve preto je treba proces pečenia sledovať. Ak si dobre pamätám, v mojej rúre to bolo asi 10 minút na jeden plát, ale je možné že u teba to bude menj alebo aj viac, záleží na rúre. Pečiem ich vždy na opačnej strane plechu, aby mali pekný tvar.


  • janazjarku, 31. augusta 2010 o 13:09
    @sandratamer ďakujem pekne ! o tom pečení z opačnej strany som už čítala pri nejakom recepte inom. Nuž tak teda budem pozerať cez okienko , aby neprihoreli. Mám vynikajúcu elektrickú rúru radosť piecť, lebo to čo som vyťahovala onehdá z plynovej sa veru podobalo na kadečo len na koláč nie :-)


  • emmatessdad, 1. októbra 2011 o 07:43
    uzasny kolacik, od vcera sa tesim, ze ho dnes upeciem.


  • emmatessdad, 1. októbra 2011 o 10:42
    uz peciem, ale kolko masla a kolko cukru do kremu? Dakujem za dopoved.


  • katull, 19. decembra 2011 o 10:51
    Prosim, kolko masla akolko cukru ide do toho kremu????a co tie zltky???


  • bebe86, 12. marca 2012 o 13:06
    ten koláč vyzerá super, chystám sa ho urobiť, len neviem, koľko masla a cukru? a čo s tými žĺtkami? ...delikates je keď použijete špeciálnu smotanu od raja na dezerty....fakt super.
    Len mi prosím Vás poraďte kolko cukru, masla a čo s tými žĺtkami. ĎAKUJEM


  • marcy, 12. marca 2012 o 14:05
    recept má nepresný krém ....zvyknem urobiť zo 7 dcl plnotučného mlieka,2 zlatých klasov,1 vanil.cukru,2 ČL hladkej múky a 2 žĺtkov puding + 20 dkg masla vymiešaného + 11 dkg práš.cukor ...spojím puding s vyšľahaným maslom a na vrch pravú šľahačku :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist