Medový krémeš

pusta - fotkapusta, 9. marca 2011
Medový krémeš
Foto: pusta

Medový krémeš je príjemný, chutný a pomerne jednoduchý zákusok. Má viacero spôsobov prípravy. Tento recept je z madarskej kuchyne.

30
porcií
120+24 h odstáť minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
450 g
150 g
1 ks
50 g
5 PL
2 PL
1 čl
krém:
500 ml
4 PL
125 g
3 PL
5 PL
 na vrch
2 PL




Postup

  1. 1

    Maslo vymiešame s mliekom, vajcom do hladka, pridáme med a postupne pridávame múku zmiešanú s cukrom a soda bicarbonou, dôkladne spracujeme na cesto. Rozdelíme na tri časti, vyvaľkáme na obdlžnik veľkosti 20x30 cm a postupne upečieme každý plát na plechu vymazanom maslom a vysypanom múkou v trúbe vyhriatej na 180 stupňov do ružovej farby - asi 15 minút, necháme vychladnúť.

  2. 2

    Do hrnca vlejeme studené mlieko, do zohriateho vsypeme cukor, krupicu, pridáme maslo, uvaríme na hustý krém a necháme vychladnúť. Krém rozdelíme na dve časti, do jednej polovice zamiešame kakao a do druhej svetlej polovice zamiešame rum.

  3. 3

    Spodný plát cesta natrieme lekvárom, na ktorý navrstvíme svetlý rumový krém, prikryjeme stredným plátom upečeného cesta, potrieme znovu lekvárom, navrstvíme kakaový krém, prikryjeme vrchným plátom cesta a poleeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí polevy vložíme do chladničky na 24 hodín, aby cesto nasiaklo krémom. Nakrájame ostrým nožom na úhľadné kocky.

Diskusia k receptu

orchidea
To som ešte nepočula krém z detskej krupice, zaujímavé, mala by som to vyskúšať, krémeš vyzerá pekne.
jarunka
Tento isty recep mam. Ja robim 4 paty, takze platy su tensie a rozdiel je len v plneni. Na prvy plat dam krem na druhy marhulovy lekvar, na treti zase krem a na vrch cokoladu ako ty. A este do kremu nedavam krupicu ale muku pol. Velmi dobry zakusok.
pusta
jarunka, vitaj. tento krémeš je tak dobrý, jednoduchý a rozšírený, že má nespočetné množstvo úprav, a ešte čosi, vydrží v chladničke ako čerstvý aj 7 dní /nenakrájala som ho celý, ale zabalila so pečiaceho papiera a vždy som z neho odkrojila, koľko som potrebovala/, platí o ňom, čím starší, tým lepší...
pusta
marianne, orchidea, klarova, cica, jarunka - dakujem.
pusta
orchidea, tiež ma to prekvapilo, ked sa mi rp dostal do rúk, ale ved krupicová kaša je veľmi chutná a táto vylelepšená z detskej krupice je veľmi jemná a výborne kontrastuje s ostatnými použitými surovinami, chuťovo ich doplňa a aj podčiarkuje.
zuzu1986
ja nejak velmi krémeše nemusím, ale toto stojí za vyskúšanie :-)
pusta
veselého a chutného Jozefa aj s koláčikom a dakujem
janger
Su pekne a iste aj velmi chutne. Recept si odkladam!
marcinekova
mile žienky su tu super recepty ,skevele kolačiky a vela som snich oskušala , ale stale sa nemožem dopracovat kdobrym punčovyn rezom a moja dcera ich zbožnuje nema niektora zvás na ne recept?
angiek
ukladam, vyskusam, takyto kolacik je vzdy vdacny a urcite aj chutny




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia