Medový krémeš fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 21. novembra 2011

Domáci je domáci, lepší ako z cukrošky :-)))

24 ks
porcií
5 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto :
2 ks
150 g
80 g
4 PL
8 PL
1,5 čajovej lyžičky
650 g
Plnka 1 :
1 l
120 g
3 PL
1 ks
3 ks
3 ks
štipka
Plnka 2 :
2 ks
2 ks
1-2 ks
alebo:
2 ks
VEĽKOSŤ PLECHU : 28x40cm




Postup

  1. 1

    Cesto : Za stáleho miešania zohrejeme a vymiešame 2 vajcia, práškový cukor, med, roztopené maslo,

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    postupne pridávame mlieko a sódu bicarbónu ( urobí sa nám pena ). Necháme zovrieť a hneď odstavíme. Pár minút necháme chladnúť a následne túto zmes prejeme do múky a vypracujeme cesto.

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozdelíme ho na dve časti. Každú časť rozvaľkáme. Na cesto priložíme plech na ktorom budeme piecť a obrežeme ho príborovým nožíkom, aby sme dosiahli veľkosť akú potrebujeme. Cesto prenesieme pomocou valčeka

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a pečieme na opačnej strane plechu, na ktorý sme si dali papier na pečenie. Zo zvyškou cesta si môžete povykrajovať ešterôzne tvary a upiecť. V mojom prípade to boli mackovia, ktorých som po upečení zliepala džemom alebo slivkovým lekvárom. Pečieme pri teplote 180 °C cca 5 minút - musíte sledovať, pretože sa to pečie veľmi rýchlo. Cesto má byť svetlo hnedé.

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnka 1 : Do 2/3 mlieka pridáme a zamiešame 3 žľtky a za stáleho miešania zohrejeme. V zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový pudingový prášok ( dolcela ) a vlejeme do horúceho mlieka.

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Za stáleho miešania uvaríme hustý puding a odstavíme. Do horúceho pudingu vmiešame vanilkový , kryštálový cukor ( pridávam ho preto až nakoniec aby nám puding neprichytával ) a bielka, ktoré sme si vyšľahali so štipkou soli.

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotový krém natrieme na medový plát a nechámme vychladnúť. Na vychladnutý pudingový krém natrieme vyšľahanú šľahačku so stužovačmi, priložíme druhým medovým plátom, zaťažíme a dáme najlepšie cez noc vychladnúť.

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pred podávaním pocukrujeme práškovým cukrom.

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A tu sú mackovia zo skrajkov :-))) Dobrú chuť :-)

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

bibia1
tak ten je krajší ako z cukrošky - nádherný na pohľad, úžasný rez, aj na reze - veľmi sa mi páči
dorisa
Krásny krémeš, tento mám rada, macíkovia sú krásni.
orchidea
Robievam medový krémeš ale s iným krémom, musím vyskúšať ten tvoj, páči sa mi. Krémeš je nádherný a postup pekne spracovaný.
gabikapb
@Diabambulka - ááách aký je krásny, ty si taká šikovnica, skutočne sa ti vydaril, ako všetko, :-) , ukladám
marcy
nielen kvantita,ale aj obdivuhodná kvalita ,mňáááám :))
valeri
Ako od profesionálnej cukrárky :-)). Nemá chybu.
@Diabambulka , prosím Ťa ak sa dá takto, daj návod, ako ukladať 4 fotky do jedného obrázka. Ďakujem
vierik
Krásny kremeš,pekný fotopostup spolu je to za 1* :-)Tiež robievam takýto len s cukrom posypaný.
ancicka
Je to výborny zákusok vhodný aj na slávnostnejšie príležitosti.
Pripájam sa z pochvalou ako vždy perfektnééé.
trencanka
Milujem ho. Pre moje kila velmi velmi nebezpecny zakusok. Som ho schopna zjest sama za par dni.
mojack
Krasne- mňam , ja pridávam aj čokoládovú polevu.
nika60
Všetko na výbornú nafotený postup aj VýSLEDOK Chválim
alexdidi
Je to výborný krémeš,tiež ho takto robievam a rovnako ho máme najradšej posypaný cukrom,čokoláda mi tam nechutí....krásne sa ti vydaril....
diabambulka
oooo ďakujem za milé komentíky, veru len sa po ňom zaprášilo :-) tie plnky sú naozaj suprové a ľahké na prípravu.
valeri, ten fotopostup robím cez program malovanie, ak chceš napíšem ti presný postup ako to robím. Napíš mi mail, alebo ťa to naučím cez nejaký program, aby sme mohli spolu komunikovať facebook, alebo gmail :-) budem ti písať krok za krokom :-) ahoj
lyali
@diabambulka , ukážkové ako vždy :-) Áno, fotopostup máš naozaj profi - aj ja sa hlásim do kurzu :-) KK :-)
diabambulka
lyali, ty si mišo ako si ma rozosmiala s tým kurzom, veď ja som technický antitalent, na toto som prišla úplnou náhodou ako sa to robí a môj manžel len kukal, keď to videl :-))) tak niečo nafoť a na budúce keď si budeme písať môžeme ísť na to ... hm, môže byť?
dogagador
nooooo, tak to je hodne vystavy! chystam sa na takyto uz dost dlho, asi vyskusam na "Christmas party"
torta
krásny koláčik, vhodný na výstavu
lyali
@diabambulka , treba si predsa osladiť život - sladkým, aj smiechom, alebo sladkým smiechom :-))) A ja som možno ešte väčší technický antitalent ako Ty... A nekuká len Tvoj manžel, ale aj ja! Jo, pôjdem s Tvojou pomocou na to - díky :-)
marijanka712
diabanbulka -aj mna uchvátil ten vynikajúci zákusok kedysi dávno som ho robila , a teraz ti dakujem, že si ho dostala na povrch skusim podla tvojho rp. Taktiež chválim tvoj fotopostup budem rada ked ma to tiež naučíš budem dobrá študentka môj meil je marijanka712@azet.sk dakujem za chodu sa učím....
leninkq
je krásny a chutív ýborne, ja robievam jednoduchší a tiež je dobrý, na ten tvoj príde čas, raz vyskúšam
zdenkas
Zas niečo oku lahodiace a isto aj chutné.Takýto krásny sa mi ešte nikdy nepodaril,ale skúsim podľa tvojho receptíku.Ďakujem.
ppaalloo
verím že je lepší ako s cukrárne lebo niektoré koláče nestoja v cukrárnach za nič..............takých cukrární je veľa
torticka
To je krásny zákušťok, joj, dala by som si. Môžeš mi poslať?
babav
Dokonaly recept.....chutovo aj obrazne;-)
tinca
no teda kocky ako podľa pravítka, výborný krémeš a mimoriadne vydarený:)
klaura
robievam presne ako ty ... je u nás veľmi obľúbený ...
emmatessdad
idem to upiect, bude sice plakat ked to cesto bude tvrde ale mame vsetci chut na sladke :-)
a ja najviac
diabambulka
emmatessdad, tak držím palce, preto je najlepšie upiecť to deň dopredu ( večer ) aby cesto zmäklo resp. spodný plát zmäkne, pretože nasaje tú vlhkosť z pudingového krému a vrchný plát zmäkne zo šľahačky. Vyvaľkajte si to na tenšie, pečte do svetlo hneda a musí sa to určite podariť :-)
emmatessdad
@diabambulka no piekla som ho, nic moc sa mi nevydaril. Ani slahacku som potom uz nedala. Je to tvrde. Este je mozne ze to zmakne odspodku, mam to na balkone vonku. Ale nemam ich ani take tucne tie platy ako Ty. Moja stara mama robievala take kremesky co mali platy makulinke ako pavucinku. Boli zo salajkou.
diabambulka
emmatessdad, možno si mala väčší plech ako ja a preto ho nemáš taký vysoký a zmäknúť by mal už ako som písala. Ale čo mám ešte overený receptík na medové cesto, ktoré je mäkulinké myslím hneď je toto, vyskúšaj to s ním ak sa ti toto nepozdáva...a piecť určite vieš, len sa niekde stala chybička. tu je ten receptík :  varecha.pravda.sk/recepty/medova-torticka-so-slahackou-fo...
-osobne mám lepšiu skúsenosť s týmto medovým cestom :-)
cica2
ach ten je krásny a viem že aj chuťovo výborný, tiež ho robievam na oslavy:) A to úvodné foto, nádhernéééé, teda všetky fotky a aj mackovia, milé:))

liviar
robila som ho presne podľa receptu, chuťovo je naozaj výborný, len tie pláty nie a nie zmäknúť ani na tretí deň a to sme ho už museli spapať kvôli tej šľahačke. Spodný ešte ako tak, ale ten vrchný ani za toho...
Ináč @diabambulka tvoje recepty sú tiež super, mám ťa aj medzi obľúbenými varecháčkami
liviar
@diabambulka ďakujem, už som to pozerala a porovnala a asi to bude v tom, že sem idú 4 PL medu, hľadala som aj v Receptoch zo života a niečo som našla, vyskúšam a nafotím, pretože krémeše milujeme a skúsim aj tú tvoju tortičku, lebo je krásna a malá má v piatok meninky, tak ju asi s ňou prekvapím, teda dúfam, že mi to čas dovolí, lebo v poslednom čase som akosi rozlietaná a nič nestíham, no ale pre deťúrence si čas nájsť musíme
av365
Ďakujem veľmi pekne za recept. Korpus som robila z  varecha.pravda.sk/recepty/medova-torticka-so-slahackou-fo...
a zvyšok som robila podľa tohto receptu na medový krémeš. Namiesto cukru som ho poliala polevou ganache (horúca šľahačková smotana vyliata na polámanú horkú čokoládu s pridaním 3 pl medu). Zákusok som cez noc nechala v chladničke a ráno bol korpus šťavnatý a plnka s polevou tuhá. Je to mňam. Odporúčam :)
vierina
@diabambulka
Chcem sa spýtať, aký rozmer mal tvoj plech a či tie pláty podľa tej tortičky zmäkli a za ako dlho. V sobotu peščiem na oslavu, tak to ponáhľa. Ďakujem :)
diabambulka
@vierina , ahoj použila som plech 26x37 cm, ak môžem doporučiť určite pripraviť deň vopred, aby cesto zvlhlo a dobre sa krájalo a ešte jedna rada, pripravujem rôzne medové cestá a lepšie sa mi zdá toto  varecha.pravda.sk/recepty/medova-torticka-so-slahackou-fo...
urob si podľa roj´ho druhého receptu, len z dvojitej dávky, lebo ho je málo a úspech zaručený :-) dúfam že som pomohla pekný deň, prepáč že píšem tak neskoro ale nestíham :-)
0tina0
Vyborny kolacik, fakt este lepsi ako z cukrosky :)
nika7
Dá sa použiť aj iný puding než Dolcela , lebo ho nikde neviem zohnať. A tak rada by som vyskúšala tento úžasne vyzerajúci zákusok.
lmmara
tento kolac mame velmi radi, ale recept nie je dobry.. je tam priliž vela muky, nechceme robit keksy ale cesto na kolac.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia