Medovo-piškótové višňové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento víkend som upiekla veľmi chutné a krehké višňové rezy..cesto tvoria medové kakaové pláty a piškótové korpusy naplnené višňovým krémom s karamelizovanými višňami..

20
porcií
60 minút
príprava
2x10/2x6 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy som si dala maslo, práškový cukor, med a nechala som som roztopiť nad parou..pridala som už do vlažnej hmoty vajce, kakao a sódu bikarbónu...napokon som primiešala aj smotanu...múku som si preosiala, pridala štipku soli a pridávala som k nej medovú hmotu..cesto som zmiesila..rozvážila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky na pol hodinu..
  2. pokiaľ mi medové cesto odpočívalo, pripravila som si plnky...višne som odkôstkovala...sirup som naliala do rajnice, pridala som do sirupu zlatý klas a rozmiešala...cukor som nepridala, lebo sa nachádzal v sirupe a uvarila som hustú kašu..nechala som ju vychladiť..ešte do vlažnej kaše som vmiešala maslo a vyšľahala...na panvicu som dala trošku cukru a višne som nechala skaramelizovať..všetko som dala do chladničky vychladiť..
  3. z mlieka , zlatých klasov, vanilínového cukru s práškovým cukrom som uvarila hustú kašu..keď bola vlažná, pridala som maslo a všetko vyšľahala...a napokon som pridala koňak..
  4. krém som rozdelila na 2 polovice a uložila do chladničky..
  5. vybrala som z chladničky medové cesto, rozvaľkala na papieri a pripravila som ho na pečenie..najskôr som si pripravila cesto na piškótové korpusy..vajcia s cukrom som vymiešala 5 min. do peny, pridala som múku zmiešanú s práškom do pečiva a cez sitko preosiala vmiešala v malých dávkach.. a opakovala ešte raz, pokiaľ sa prvý korpus piekol vymiešala som cesto aj na druhý korpus a na 180 st. 10 min. upečené korpusy som uložila na mriežku chladiť...potom som postupne vložila do trúby aj medové pláty a piekli sa na 180 st. 6 min.
  6. upečené korpusy aj pláty potrebujú vychladnúť..
  7. a začala som zostavovať koláč..na spodok som uložila medový plát a potrela som ho lekvárom, ktorý som nechala zohriať...na lekvár som hneď uložila polovicu krému..
  8. na krém som položila piškótový korpus..a potrela som ho višňovým krémom...
  9. na krém som uložila karamelizované višne..na višne som uložila druhý piškótový korpus ...
  10. potrela som ho druhou polovicou krému-...
  11. na krém som položila medový plát...treba zaťažiť..dala som do chladničky, položila som na koláč knihu a ešte som položila na 2 strany po kile múky..vyžaduje zaťaženie až do rána..
  12. ráno som pripravila čoko polevu a poliala som koláč...dala stuhnúť do chladničky..
  13. pokrájala som horúcim nožom na rezy...prajem vám dobrú chuť..