Pečené bravčové koleno

Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.

6-7
porcií

Postup

  1. Bravčové koleno som umyla.
  2. Do hrnca dom dala studenú vodu, koleno a soľ a varila som ho na miernom plameni 3 hodiny. Vývar po vychladení som si odložila na prípravu ďalšieho mäsa.
  3. Uvarené koleno som vybrala na krájaciu dosku a odstránila som kosti. V miske som rozmiešala med, cesnak nasekaný na drobno, chilli papričku pokrájanú na drobno a saturejku.
  4. Koleno som vložila do misy z jenského skla a natrela som ho zo všetkých strán medovou marinádou. Zbytok marinády som vyliala do misy, ničím iným som koleno nedochutila.
  5. Rúru som nechala vyhriať na 200 °C, koleno som vložila do rúry a pieklo sa 20 minút.
  6. Upečené koleno som nechala odpočívať 15 minút, potom som ho nakrájala na plátky.
  7. Podávala som ho s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.