Pečené bravčové koleno
Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.
Postup
- Bravčové koleno som umyla.
- Do hrnca dom dala studenú vodu, koleno a soľ a varila som ho na miernom plameni 3 hodiny. Vývar po vychladení som si odložila na prípravu ďalšieho mäsa.
- Uvarené koleno som vybrala na krájaciu dosku a odstránila som kosti. V miske som rozmiešala med, cesnak nasekaný na drobno, chilli papričku pokrájanú na drobno a saturejku.
- Koleno som vložila do misy z jenského skla a natrela som ho zo všetkých strán medovou marinádou. Zbytok marinády som vyliala do misy, ničím iným som koleno nedochutila.
- Rúru som nechala vyhriať na 200 °C, koleno som vložila do rúry a pieklo sa 20 minút.
- Upečené koleno som nechala odpočívať 15 minút, potom som ho nakrájala na plátky.
- Podávala som ho s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom.
Prajem vám dobrú chuť.