Medovo-cesnakové kura
Autor receptu: monika250
Tento recept som objavila na zahraničnej stránke a rozhodla som sa oň podeliť. Jedná sa o
čínsky recept a je rýchly a jednoduchý na prípravu :) Ide o môj prvý uverejnený recept, tak
prosím nebuďte na mňa príliš prísny :D
2-3 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia si nakrájame na malé kocky, nasolíme, nakoreníme. Kocky posypeme kukuričným škrobom a obalíme ich v ňom. Prudko osmažíme na väčšej panvici na asi 3PL oleja, pokiaľ nebudú kuracie kúsky chrumkavé.
- Kukuričný škrob rozmiešame v 2PL vody na riedku kašu a dáme zatiaľ bokom. Čily papričku si nakrájame na malé pásiky a dáme do menšieho hrnca s ostatnými surovinami na omáčku (okrem suspenzie zo škrobu). Necháme zovrieť. Keď nám omáčka vrie, pridáme kašu zo škrobu a asi ešte minútku povaríme na miernom plameni. Odstavíme z ohňa a do omáčky pridáme osmažené kuracie kúsky a poriadne premiešame.
- Podávame s ryžou a môžeme ozdobiť sezamovými semiačkami a jarnou cibuľkou.
Dobrú chuť :)