Medovo-cesnakové kura

Autor receptu: monika250

Tento recept som objavila na zahraničnej stránke a rozhodla som sa oň podeliť. Jedná sa o čínsky recept a je rýchly a jednoduchý na prípravu :) Ide o môj prvý uverejnený recept, tak prosím nebuďte na mňa príliš prísny :D

2-3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia si nakrájame na malé kocky, nasolíme, nakoreníme. Kocky posypeme kukuričným škrobom a obalíme ich v ňom. Prudko osmažíme na väčšej panvici na asi 3PL oleja, pokiaľ nebudú kuracie kúsky chrumkavé.
  2. Kukuričný škrob rozmiešame v 2PL vody na riedku kašu a dáme zatiaľ bokom. Čily papričku si nakrájame na malé pásiky a dáme do menšieho hrnca s ostatnými surovinami na omáčku (okrem suspenzie zo škrobu). Necháme zovrieť. Keď nám omáčka vrie, pridáme kašu zo škrobu a asi ešte minútku povaríme na miernom plameni. Odstavíme z ohňa a do omáčky pridáme osmažené kuracie kúsky a poriadne premiešame.
  3. Podávame s ryžou a môžeme ozdobiť sezamovými semiačkami a jarnou cibuľkou. Dobrú chuť :)