Zdravé medovníčky z celozrnnej ražnej múky

svidka - fotkasvidka, 13. decembra 2013
Zdravé medovníčky z celozrnnej ražnej múky
Foto: svidka

Recept na zdravé a veľmi chutné medovníčky, ktoré sú ihneď mäkké.

10 minút
na 170 °C

Suroviny

425 g
2 ks
125 g
360 g
štipka
štipka
1/2 čl
8 g
50 g




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín spracujeme cesto a necháme ho 1-2 dni odpočinúť v chladničke.

  2. 2

    Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 4mm a vykrajujeme.

  3. 3

    Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri 170°C cca 10 minút.

Diskusia k receptu

martinis
@svidka : tak toto je majstrovské dielo :) Medovníky všetky medovníkov ! Robili sme ich minulý víkend s mamkou a sestrou, cesto nebolo dosť tuhé, takže bolo treba pridať trocha múky, ale inak sa podarili perfektne :)

Najprv som sa obával, či ich bude dosť, ale napokon vystačilo pre všetkých spolužiakov, ktorým som ich rozdal ako malý vianočný darček, a tiež ostalo ešte v dvoch krabičkách doma. Voňajú náádherne, sú perfektne mäkké, lepšie som si hádam ani nemohol priať, ani chuťovo nemajú chybu. Ako píše @julica - nádherné, podarené, voňavé starosvetské medovníčky :)

A ešte sa priznám s drobnou úpravou - namiesto orechov som použil mleté ovsené vločky, ale nabudúce vyskúšam aj originál :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia