Medovníky s mandľami

Medovníky s mandľami a so slivkovým lekvárom

Autor receptu: tatranka

Tento recept som získala na stránke o varení len teraz v predvianočnom čase. Recept sa mi po prečítaní zapáčil a hneď som ho aj vyskúšala. Pretože recept je chutný, perníčky mäkké, netreba na výsledok dlho čakať, rozhodla som sa ponúknuť vám tento recept. Práca s ingredienciami je jednoduchá, tak recept som len popísala. Určite sa vám zapáči tiež. Malé vylepšenia som urobila podľa seba.

60
porcií
35 minút
príprava
10-12 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme med.
  2. Do preosiatej múky pridáme preosiate kakao, škoricu, jedlú sódu, pernikové korenie. Túto sypkú zmes dáme do hromady spolu s našľahanými vajíčkami, s cukrom a medom. Premiešame a pridáme maslo. Spolu na lopári spracujeme.
  3. Cesto z misy vyklopíme na pomúčený lopár a dobre spracujeme. Cesto je trochu lepivé, no nebojte sa ho trochu podsypávať hladkou múkou. S tým sa počíta. Takto spracované cesto vložte do mikroténového sáčku a uložte do chladu na 24 hodín.
  4. Po tejto dobe cesto na lopári vyváľame asi na hrúbku 4-5 milimetrov a vykrajujeme okrúhlou formičkou kolieska. Do stredu cesta som vtlačila dnom malého štamperlíka priehlbinku. Do nej som uložila malou lyžičkou slivkový lekvár. Naň som ozdobne poukladala mandle. Môžete dať aj vlašský orech.
  5. Piekla som 10-12 minút na 170 °C. Po upečení som koláčiky potrela dobre rozšľahaným vajíčkom. Keďže mi na nich ešte niečo chýbalo, vystrihla som si zo servítky kolieska, ktorými som prikryla stred koláčikov, kde som nechcela mať posypaný cukor, aby stred s mandľami vynikol. Z výsledkom som bola veľmi spokojná.