Medovníky ktoré nestvrdnú

anad - bez fotkyanad, 30. novembra 2010

tento recept je ešte zo socialistickej Slovenky,iné medovníky sa u nás nepečú.Sú naozaj perfektné.Netreba ich vyvaľkať na tenko ideálne je tak na 5-6 milimetrov Zobraziť celý popistento recept je ešte zo socialistickej Slovenky,iné medovníky sa u nás nepečú.Sú naozaj perfektné.Netreba ich vyvaľkať na tenko ideálne je tak na 5-6 milimetrov a piecť v dobre vyhriatej rúre asi 7 minút.Ja ich zdobím polovičkami mandlí.

60 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg, preosiata.
380 g
300 g
120 g, ,nie margarín
4 ks
2 kávové lyžičky
5 ks, mletý
1 čaj.lyžička




Postup

  1. 1

    Spolu to zmiesime a dáme na noc oddýchnuť do chladničky,potom vaľkáme,vykrajujeme,zdobíme a pečieme.Ešte som zabudla trebe ich pred pečením potrieť vajcom

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj ja pozerám, ale asi to majú byť mm, veď by sa ani neprepieklo. Ale vcelku jednoduché, iste vydarené. Len je tu tých medovníčkov toľko, že už neviem, ktoré sú lepšie, ktoré hneď a ktoré až neskôr mäkké.
mariaklara
Ja som si tiež pripravila cesto na medovníčky. Recept priložím, keď budú hotové. Myslím si tiež, že to je hrubé cesto, asi to mali byť mm.
janaver
A mne sa osvedčilo potieranie rozšľahaným vajíčkom hneď po upečení - ešte horúce - medovníky sú krásne lesklé a nepopraskané.
anad
Ospravedlňujem sa za chybu,naozaj tam má byť 5-6 milimetrov,nie centimetrov
anad
Ďakujem za radu Elisticka,písať na počítači ktovie ako neviem
zdenuschka
Aj ja potieram medovníky vajíčkom až po upeční. Musíte mať vajíčko precedené cez sitko, aby bolo pekné hladké, a dať pozor, aby nebolo studené /práve vytiahnuté z chladničky/, zrazilo by sa nám na horúcom medovníčku.
evanaaa
Všimla som si na viacerých medovník. receptoch potieranie vajcom po upečení, ale - nevadí, že je surové to vajce ? A treba celé, nestačí žĺtok ?
marikafil
Pri takýchto medovníčkoch treba dávať pozor hlavne na spolubývajúcich - tiež som kedysi robila medovníky tak mesiac pred Vianocami a keď som išla skontrolovať, či sú mäkké, tak už nebolo čo kontrolovať... a piekli sme ďalšie takmer na Štedrý deň.
hannah22
vajíčko je rozšľahané a potieram ešte horúce perníčky tenučkou vrstvičkou... :))
manka1
tento recept som aj ja vyskúšala - voľakedy bol uverejnený v Slovenke. Mám medovníkových receptov veľa, ale tento sa mi páčil, že je v ňom dosť medu - a teda majú takú medovú chuť - ako riadne medovníčky.
Iné recepty boli len dve lyžice, alebo niečo podobné, medu. Ja ich chutnať nemôžem, ale moji doma povedali, že sú výborné.
alexola
my potierame ešte horúce -práve vybraté z rúry- medovníky rozšľahaným bielkom v tenkej vrstve-len aby všade bolo a teplo z medovníčkov nám tu bielkovú vrstvičku "prepečie"...
kavicka
ja potieram celym rozslahanym vajickom aj pred upecenim a hned horuce aj po upeceni ,takto sa krasne ligocu
sbsgabi
Držte mi palce piekla som ich 2 x a furt boli tvrdé tak dúfam že teraz budú dobre .
megic
ja peciem stale rovnaky podobny ale idu tam3lyzice medu na pol kila muky pernikove korenie ale hned su meke a stale mam ich v miske kiske uz som piekla s vnuckou 3rocnou a uz su spapane tak este budem ja med menej koli diabetu
sbsgabi
Ja neviem ale keď potierajú vajíčkom hneď po vybratí z rúry tak musia byť ešte veľmi horúce tak to vajíčko sa upečie na nich nie? Nikdy som to tak nerobila len rozmýšľam .
sbsgabi
evanaaa Ďakujem za radu tie cukríky na tú tortu som zohnala v Korune Jahodové a mali 200 g za 0,68 € tak to bola dobrá cena
anad
ja pečiem medovníky krátko a na vyššej teplote,keď som ich piekla dlhšie a na nižšej teplote uschli a boli ako doska.Uskladniť ich treba v zzavretej krabici či už z plastu alebo z plechu,lebo vyložené na vzduch obschnú.Vajíčkom ich natieram pred pečením a sú pekné.Tento rok som z nich piekla aj vianočný stromček pomocou foriem z Tescomy a je pekný
fcielka
len mala otazocka...chcela by som si tieto medovnicky upiect...a naozaj staci len 5 kuskov klinceka? dakujem :)
celka
Já potírám medovníčky také jenom samotným rozšlehaným bílkem hned po upečení.
anad
Pravdu povediac ja tie klinčeky dávam od oka,v recepte mám napísané 5 kusov,ale veľa klinčekov ja osobne nemám rada,potom to celé chutí a vonia po nich.
marienka44
@anad ,aj ja mam tu formu stromceka a este som ju nepouzila. To mam ubrat z cesta na male medovnicky a dat do formy? A kto to bude jest take velke? Ja som tu formu niekde vyhrala. :-) Prosim o radu, co s tym stromcekom a kde ho umiestnit po upeceni /ako dekoraciu/.
bronislava
dnes som ich robila, použila som celozrnnú múku, sú výborné, lebo už z nich dosť chýba
anad
Pre marienku 44:Ja som na stromček piekla z celej dávky,lebo som ich piekla až štyri.Ten stojanček,ktorý bol súčasťou toho balenia je dosť krátky,ale vynašla som sa tak,že som stromček skladala dokiaľ bolo kde a potom som do stredu zapichla dve špajdle a doskladala som ho,vidno to nie je a účel to splní.Možno by mali byť tenši tie medovníčky,ale nám chutia hrubšie.Mám to položený v chodbe na komode,pekne tam vonia a po Vianociach ho zjeme.
etulik
Ja som Medovníčky ešte nepiekla( a to som už tesa urobila nejednu svadbu či oslavu). A rozhodla som sa že ich konečne vyskušam a hneď zajtra...:-) ...držte mi palce...:-)
asanti
Ak sú medovníčky tvrdé poukladáme ich do uzavretej nádoby spolu s prekrojeným jabĺčkom aby pekne zmäkli.
naturea
Tento recept mam ulozeny a peciem kazdy rok odkedy je zverejneny. Vzdy vysli ako maju, su naozaj hned makkucke a dlho vydrzia. Cize aj ked zabudnem napiect alebo sa zjedia, mozu sa napiect aj na poslednu chvilu. Uskladnujem bud vylozene na tanieriku alebo v plechovej doze a drziaaaaa, naozaj dlho stale cerstve. Super recept, kazdemu odporucam ked sa ma pytaju na medovnicky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia