Medovníkový adventný veniec

bobotka - fotkabobotka, 2. decembra 2009
Medovníkový adventný veniec
Foto: bobotka

Už som tu zavesila medovníkovú chalúpku, ale na žiadosť prikladám aj veniec. Recept je ten istý, len zdobenie a skladanie je iné. Mňa inšpirovala Zobraziť celý popisUž som tu zavesila medovníkovú chalúpku, ale na žiadosť prikladám aj veniec. Recept je ten istý, len zdobenie a skladanie je iné. Mňa inšpirovala kamarátka a ja možno inšpirujem vás. Nebojte sa do toho pustiť, nie je to nič náročné :-) Prvá sviečka je už zapálená, tak šup-šup do práce, aby ste to stihli :-)

1
porcia
40 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

80 dkg
25 dkg
1
4
2 KL
2 PL
4 KL
4 PL
1




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu spracujeme.Vyvaľkáme na hrúbku 1/2 cm.Vykrajujeme pomocou šablón z papiera diely na veniec. Jeden kruh, 4 hviezdy s otvorom uprostred trochu väčším ako je čajový kahanček, 4 malé ozdoby pomocou vykrajovačiek.

  2. 2

    Upečieme na papieri na pečenie dohneda. Hneď po upečení potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme vychladnúť. Najprv si jednotlivé diely ozdobíme a potom ich pospájame bielkovou polevou, aby bol celý venček jedlý.

Diskusia k receptu

douglas
Veľmi inšpirujúce, Bobotka! Prosím, napiš mi recept na bielkovu polevu, ktorou je to zdobené...recepty na polevy mám veľa, ale nie každá je dobrá k tak peknému zdobeniu. Ďakujem :).
prezyvka
Tak ten veniec je naozaj krásny. určite ho skúsim aj ja
sovka62
Robievam advetný veniec zo slaného cesta, ale ten je nejedlý. Tento nápad sa mi páči, oridávam do svojej kuchárskej knihy a určite vyskúšam.
bobotka
Ďakujem za pochvaly...o to viac ma to teší, že som začiatočník-samouk :-)Moja bielková poleva:1 bielok, pár kvapiek citrónovej šťavy, 120-140 g práškového cukru-cukor pridávať postupne, aby bola poleva akurát.Keď sa spraví čiarka, aby sa neroztekala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia