Medovníkové kocky s kandizovaným ovocím a orieškami

dora - fotkadora, 18. decembra 2009
Medovníkové kocky s kandizovaným ovocím a orieškami
Foto: dora

hriešne dobré!!!

20 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
4 ČL
2 ČL
2 ČL
4 ks
300 g
160 g
100 g
150 g
100 g
4 PL
150 g
50 g
50 g
200 g
60 g




Postup

  1. 1

    Preosiatu múku zmiešame s práškom do perníka, perníkovým korením a postrúhanou citrónovou kôrou. Vajcia vyšľaháme s cukrom a medom do peny. Pridáme pripravenú sypkú zmes, rozpustené maslo, kandizované ovocie a vypracujeme cesto. Necháme do druhého dňa odpočinúť v chlade. Hrozienka namočíme do rumu.

  2. 2

    Na druhý deň cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť vyvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Natrieme džemom a posypeme odkvapkanými hrozienkami. Rovnomerne posypeme posekanými orieškami a prikryjeme druhým plátom cesta. Vrchný plát popicháme vidličkou a pečieme 20 min pri 180°c.

  3. 3

    Po upečení medovník pokrájame na malé kocky, ktoré namáčame v čokoláde rozpustenej s maslom vo vodnom kúpeli. Zdobíme podľa ľubovôle a šikovnosti.

Diskusia k receptu

3sandra3
aaale, čo som ja dnes našla,,, aké krásne kocky,,, ukladám si do kk a v sobotu pečiem
dora
odpovedam uz asi neskoro...no dnes by som uz robila na 1 plech z polovicnej davky, pretoze sa mi 1.x zdalo, ze je malo cesta, ale ono pecenim narastie a preto mi kocky na foto vysli vysoke. minule som ich robila uz z polovicnej davky a boli krajsie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia