Špaldový perníkový chlieb

Medovník v chlebe

Autor receptu: vroni26

Je to chlebík zo špaldovej múky perníkového korenia a medu. Nie je pridaný žiaden cukor ani vajíčko. Taká zdravá verzia.

10 minút
príprava
45 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv zmiešame suché suroviny. Múku kypriaci prášok a perníkové korenie a na záver štipku soli. Potom pridáme med podľa vlastného uváženia a mlieko. Cesto nesmie byť tekuté ale troška tuhšie.
  2. Pomiešame to a sledujeme - ak by sa múka lepila dokopy, kľudne pridáme mlieko. Formu na pečenie si potrieme maslom/olejom a vysypeme kakaom. Dáme do predhriatej rúry na 250 °C a po 20 minútach znížime teplotu na 150 °C a dopečieme.
  3. Nebudem hovoriť písať koľko to piecť, každý má inú rúru, stačí sledovať, kým nedostane krásnu farbu a zapichnúť špáratko, ktoré by po vytiahnutí malo zostať čisté a suché.