Medové tehličky

Martina Rybanská
šéfkuchárka reštaurácie Par Café v Bratislave, 15. apríla 2014
Medové tehličky
Foto: Robert Hüttner
15
porcií
30 minút
príprava
8-10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1 ks
1 ks
50 g
100 g
250 g
2 PL
2 PL
Plnka:
1 l
3 ks
80 g
2 PL
150 g
200 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Zmiešaním prísad vznikne tuhé cesto. Necháme ho pol hodiny odležať. Potom cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Vyvaľkané cesto uložíme na vymastený múkou posypaný plech. Pečieme pri teplote 180 °C 8–10 minút.

  2. 2

    Plnka: Z mlieka, cukru, žĺtkov, Zlatého klasu a polohrubej múky uvaríme puding. Po vychladnutí šľaháme s roztopeným maslom. Zmes nalejeme na cesto. Dáme stuhnúť. Po stuhnutí pridáme na krém vyšľahanú šľahačku a preložíme na ňu druhý plát cesta.

Diskusia k receptu

babucka
Vyskusane,je vynikajuci,skoda ze nie pre cukrovkara
timko
zajtra vyskúšam mohli biť aj fotky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia