Medové rezy

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 14. decembra 2014
Medové rezy
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
40 minút
príprava
6 minút
na 160 °C

Suroviny

70 g
150 g
2 PL
2 PL
2 ks
1 čl
450 g
Krém:
200 g
150 g
400 ml
80 g




Postup

  1. 1

    Krém: Mlieko, cukor a polohrubú múku zmiešame a uvaríme kašu. Keď kaša vychladne, primiešame maslo.

  2. 2

    Cesto: Maslo, cukor, med, mlieko a vajce miešame nad parou dovtedy, kým sa maslo neroztopí. Pridáme múku a vytvoríme cesto.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na štyri časti. Každú časť samostatne vyvaľkáme, dáme na plech a pečieme 5 – 6 minút pri teplote 160 °C.

  4. 4

    Pláty natenko natierame marhuľovým džemom a krémom. Nakoniec potrieme zvyšným krémom aj povrch dezertu. Posypeme mletými orechmi a na noc odložíme do chladu, aby pláty zmäkli.

Diskusia k receptu

babkamt
Takéto mám rada. V rozpise na cesto chýba množstvo múky. Prosím autora receptu o doplnenie.
1x anic
camembert
Do krému dávať polohrubú múku je nezmysel, keď tak tak hladkú
sovka62
Tá polohrubá múka by mi nevadila, do nastavovaných krémov varievam kašu aj z hrubej a krém je výborný.
Horšie je to s cestom. Jednak chýba množstvo múky, ale hlavne sa v recepte nesprávne uvádza postup. Pri príprave medového cesta v ktorom sa časť surovín zohrieva, sa múka N I K D Y nepridáva do teplej masy. Pri takomto postupe cesto okamžite stuhne a nedá sa vaľkať. Ale ak sa pridá masa do múky, cesto ostane ako plastelína, veľmi dobre sa s ním pracuje a aj upečené má inú konzistenciu ako pri postupe, ktorý je v tomto recepte.
No čo už, tlačená Varecha! Jej úroveň už klesla tak, že nižšie ani nemôže a len sa divím našim adminom, že sem tie recepty preberajú a to dokonca bez toho, aby overili či sú v poriadku.
verona0510
Ten krém je úplne v poriadku - tiež robím s polohrubou a je výborný...:-)
evanaaa
Tak vidíš, @sovka - a potom, že peč ( či var) podľa toho......ja sa len divím, že načo sem dávajú recepty profikuchárov, nie je tu dosť od Varecháčov? Málokedy sú postupy správne alebo zrozumiteľné, najmä pre takých, ktorí to nerobili môžu skončiť katastrofou......inak, veľmi dobrý dezert, mama ho často robievala.
marienka44
V postupe zabudol spomenúť sódu. Kedy ju pridávame? Ešte do tej teplej masy?
Ďakujem za odpoveď.
luss44
@Marienka44 (17.12.2017 05:16)

včera som zrovna piekla medové rezy, sódu bicarbónu pridám hneď do zmesi ktorá sa zohrieva, dávam všetko naraz a miešam na slabom ohni kým nie je z toho hustejšia masa. Potom postupne prilievam do múky, zhnetiem a vaľkám ešte za tepla. Pečiem ich každý rok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia