Medové rezy trochu inak - ľahko a rýchlo

Autor receptu: bubaya

Bol 30 december, čakala som nóbl návštevu na Silvestra, tak som sa rozhodla spraviť medové rezy. Rezy som kúpila na trhoch hotové, výborné, voňavučké. Ale ouha - ani kvapka mlieka doma, vajce len jedno, osminka masla a žiaden práškový cukor. Ale ja som sa aj tak vynašla, návštevníci sa zalizovali až za uši a všetko s prepáčením zožrali.

10
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Medové pláty natriem dobrým lekvárom. Dám tak 2 - 3 mm, však ak je viac, oni si pláty poradia a prebytok aj tak vytlačia von. Slivkové povidla pripomínajú socialistiký perník s čokoládovou polevou, ktorý stál 2,50 Kčs. Ríbezľový lekvár je pikantný, s marhuľovým to chutí ako Sacherova torta. Poukladám pekne na seba, zabalím do fólie, aby lekvár netiekol kdekade po linke a nechám do rána odstáť.
  2. Ráno si rozpustím vo vodnom kúpeli trochu masla, pridám polámanú čokoládu a nechám rozpustiť, až je čokoláda pekne hladká. Oplatí sa babrať sa s dvomi hrncami a horúcou vodou, čokoládová poleva je krásne hladká a nelepí sa na dno. Pláty sú pekne mäkké, ak treba, zarovnám ostrým nožom okraje, aby rezy aj dobre vyzerali.
  3. Nalejem na rezy, roztriem po povrchu aj po bokoch. Používam takú plochú obracačku na palacinky, čo nemá žiadne otvory - je široká a dlhá, lepšia ako nôž. Ak sa mi povrch veľmi nevydarí, zoberiem vidličku a narobím po povrchu nejaké ornamenty. Nechám v chlade stuhnúť, v prípade, že sú hostia už za dverami, strčím do mrazničky. Nakrájam, a nechám sa chváliť.