Medové rezy s kokosovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi chutný zákusok vhodný aj na Vianočný stôl.

20
porcií
60 minút
príprava
5x4 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si do hrnca vodu a do druhého menšieho som dala maslo,cukor a med.Keď sa všetko nad parou roztopilo, pridala som smotanu,vajcia, sódu a kakao.Všetko som spolu vymiešala a pridávala v malých dávkach k múke a premiešavala.Potom som zmiesila a vypracovala som nelepivé cesto.Nechala som ho pol hodinu odpočívať.
  2. Cesto som rozvážila na 5 rovnakých častí.Rozvaľkala som ho na na veľkosť plechu 27x37 cm. a vaľkala som ho priamo na papieri.
  3. Vyvaľkané časti som ukladala na seba, aby sa cesto nevysušilo.Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a každá časť sa piekla 4 min. treba dávať pozor, aby sa neprepieklo, lebo bude praskať a nevsaje do seba krém.Upečené cesto som nezbavila papierov na pečenie, ale som ich ukladala opäť na seba postupne ako sa piekli. Nechala som ich chladiť na mriežke.
  4. Pripravila som si krém: Do mlieka som dala zlatý klas a vymiešala.Pridala som ho k mlieku, ktoré sa už začalo variť.Do uvareného, ešte horúceho pudingu som vmiešala kokos a nechala som chladiť.
  5. V mise som vymiešala práškový cukor s maslom a po lyžici som pridávala vychladnutý kokosový krém a miešala mixérom.Fernet som pridala do maslového cesta hneď povymiešaní.
  6. Krém som rozdelila na 4 rovnaké časti a uložila som ho do chladu stuhnúť.
  7. Na spodok som dala prvý plát cesta a natrela som ho horúcim džemom.Džem som nechala stuhnúť.
  8. Na džem som natrela jednu časť krému. Takto som postupovala u všetkých častí.
  9. Položila som posledný piaty plát. koláč som uložila do chladničky a na noc som ho zaťažila 4 kg. cukru.
  10. Ráno som ho poliala čokoládovou polevou.
  11. Nakrájala na rezy a posypala orechmi a bielou čokoládou. Prajem vám dobrú chuť.