Medové rezy s kokosovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Veľmi chutný zákusok vhodný aj na Vianočný stôl.
20 porcií |
60 minút príprava |
5x4 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravila som si do hrnca vodu a do druhého menšieho som dala maslo,cukor a med.Keď sa všetko nad parou roztopilo, pridala som smotanu,vajcia, sódu a kakao.Všetko som spolu vymiešala a pridávala v malých dávkach k múke a premiešavala.Potom som zmiesila a vypracovala som nelepivé cesto.Nechala som ho pol hodinu odpočívať.
- Cesto som rozvážila na 5 rovnakých častí.Rozvaľkala som ho na na veľkosť plechu 27x37 cm. a vaľkala som ho priamo na papieri.
- Vyvaľkané časti som ukladala na seba, aby sa cesto nevysušilo.Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a každá časť sa piekla 4 min. treba dávať pozor, aby sa neprepieklo, lebo bude praskať a nevsaje do seba krém.Upečené cesto som nezbavila papierov na pečenie, ale som ich ukladala opäť na seba postupne ako sa piekli. Nechala som ich chladiť na mriežke.
- Pripravila som si krém: Do mlieka som dala zlatý klas a vymiešala.Pridala som ho k mlieku, ktoré sa už začalo variť.Do uvareného, ešte horúceho pudingu som vmiešala kokos a nechala som chladiť.
- V mise som vymiešala práškový cukor s maslom a po lyžici som pridávala vychladnutý kokosový krém a miešala mixérom.Fernet som pridala do maslového cesta hneď povymiešaní.
- Krém som rozdelila na 4 rovnaké časti a uložila som ho do chladu stuhnúť.
- Na spodok som dala prvý plát cesta a natrela som ho horúcim džemom.Džem som nechala stuhnúť.
- Na džem som natrela jednu časť krému. Takto som postupovala u všetkých častí.
- Položila som posledný piaty plát. koláč som uložila do chladničky a na noc som ho zaťažila 4 kg. cukru.
- Ráno som ho poliala čokoládovou polevou.
- Nakrájala na rezy a posypala orechmi a bielou čokoládou. Prajem vám dobrú chuť.