Medové rezy bez medu

ela77 - bez fotkyela77, 5. decembra 2010

Neviem presný názov, je to recept od sesedky a jeho príprava je presne ako medové rezy, len namiesto medu ide lekvár (marhuľový). Trocha pripomínajú Zobraziť celý popisNeviem presný názov, je to recept od sesedky a jeho príprava je presne ako medové rezy, len namiesto medu ide lekvár (marhuľový). Trocha pripomínajú klasické medové rezy a dobošky. Dobre sa pracuje s cestom.

Suroviny

450 g
2 ks
70 g alebo Hera
220 g
2 PL
1 KL kopcom




Postup

  1. 1

    Vajcia, palmarin, cukor a lekvár dáme do hrnca a zohrievame až sa nám urobí hladká hmota (stále miešame). Potom odstavíme a pridáme malú kávovú lyžičku sody bicarb. Pomiešame. Hmota sa nám napení a odstavíme. Do teplej hmoty dáme 2/3 dávky múky a zamiešame a dáme na zvyšnú 1/3 múky s ktorou to ešte teplé zhnietime. Z cesta vyvaľkáme pláty. Na klasický plech sú to 4 pláty. Ak by sme chceli pláty použiť napr. na tortu okrúhlu, tak nám vznikne až 8 plátov. Po vyvaľkaní každý plát dáme piecť na 200-250 st. C. Hotové vychladnuté pláty môžme plniť podľa vlastnej fantázie a obľúbenosti plniek. Môže byť biela maslová nadstavená pudingom, alebo kašou z múky. Ak chceme môžme do plnky pridať kakao a potom je dobré pri natieraní stredného plátu plnkou, na túto položiť ďalší plát na ktorého na prikladanú stranu natrieme džem s výraznejšou kyslejšou chuťou. Pláty necháme zaťažené ako pri medových a potom ich potrieť čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

ela77
Zabudla som upozorniť, že pri pečení treba dávať pozor, pečie sa to veľmi rýchlo (tak ako ozaj medové s medom)
marienka44
@ela77 , ja by som tieto falošné medové rezy -cesto ochutila skoricou, aby sa pocit medoveho umocnil.
ela77
marienka môžeš skúsiť, ale oni chutia a voňajú potom viac po plnke ktorou ich naplníš. Mne veľmi pripomínali dobošky, keď mi ich suseda priniesla ochutnať. Bola som presvedčená, že sú to dobošky. Robila som potom z toho cesta tortu pre vnúčika a vnučke som robila tie medové čo tu dala myslím egreška to šľahané, čo sa nevaľká ale sa natiera ako piškóta. Bolo fantastické, len veľmi jemné a bolo treba dať pozor pri natieraní plnky a ozdobovaní. Mňa hnevá, že klasické medové, čo sa pripravuje cesto nad parou sa mi v poslednej dobe nedarí. Už som to tu niekde písala, že mi konečný výsledok pripomína kupované hotové rezy z obchodov a nie tie naše, čo si deti vždy na Vianoce želali. Neviem na to prísť v čom robím chybu. Tento rok by som to skúsila asi s kryštálovým cukrom, lebo mám pocit že problém je v tom práš. cukre. To sú vlastne jediné zákusky, ktoré zje aj môj syn. Preto ja kvôli nemu zmenšujem podiel tuku a cukru vo všetkom aj keď by sa to niekedy nemalo robiť.
remcula
No, tohle vypadá opravdu skvěle. Śkoda, že není foto. Hodně napoví.
3sandra3
to je dobrý nápad urobiť dobošové rezy z tohto receptu,, ukladám a vyskúšam,,, páči sa mi receptík,, aj s tou škoricou je dobrý nápad, ale to zase s inou plnkou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia