Medové rezy

mimka946 - fotkamimka946, 8. januára 2013
Medové rezy
Foto: mimka946

Je už viac krát odskúšany a cesto je vynikajúce,lahko sa s ním pracuje

Suroviny

4 ks
450 g
900 g
3 PL
3 čl
3 čl
225 g alebo Hera
PLNKA:
2 a 1/2 PL
400 ml
3 PL
1 ks
150 g
POLEVA:
100 g




Postup

  1. 1

    Do misky si dame praš.cukor,hladku múku,vajcia,med,sodu,škoricu a nakoniec na drobne kusky pojkrajany tuk a vymesime cesto,aby sa nam dobre valkalo dame ho na 1 hodinu do chladničky.Po vybrati cesto rozdelime na 4 časti každu vyvaľkáme,dame na plech vystlany papierom na pečenie a pečieme pri 180 stupňoch asi 5 minút.

  2. 2

    PLNKA: Mlieko,muku,cukor a van. cukor si dame do hrnca a uvaríme puding.Po vychladeni pridame heru (maslo)..Položíme si 1.plát naň dame polovicu plnky a položim si dalši plat na ktory natreme džem.Dame naň 3.plat rozotrieme zvyšny krém a navrch dáme posledný plát cesta.Dame do chladničky aby to stuhlo,musime to zatažiť aby pláty pomocou plnky zmakli.

  3. 3

    POLEVA: Roztopime si čokoladu a tuk,rozotrieme,nechame stuhnúť a kolačik nakrájame.ODPORUČAM SI ZOBRAT HORUCU VODU DO KTOREJ SI BUDEME NAMACAT NOZIK ABY SA NAM DOBRE KRAJAL A COKOLADA POTOM NEBUDE PRASKAT!

    Medové rezy  - obrázok 3

Diskusia k receptu

ela77
@Mimka946 , zabudla si na koniec receptu pripísať: pozor iba pre tých čo nepriberajú na váhe, lebo rezy sú veľmi lákavé. Mala som ten recept od popradčaniek, ale niekde sa mi stratil, pri sťahovačke, tak si ho uložím, nemusím začiatok robiť klasicky nad parou šľahať niektoré suroviny.
mimka946
@ela77 no s tou vahou je to pravda :))) no nie to sa mi na tom rata lebo ked to slahate nad parou tak vam to stvrdne ak s tym nepracujete rychlo,mimochodom tiez som popračanka :) @medovnicek Ďakujem :)
3sandra3
tak takéto medové rezy môžem vždy..... sú nádherné
mariaklara
pre @myalab , nechce sa mi to otvoriť, inak sa prikláňam tiež k jej názoru, z toľkej múky a cukru by som urobila asi aj viac plátov, ja robím z 500g a mávam 4 -5 plátov.
mimka946
@mariaklara pre teba : Vam mozno vide viac platov no toho cesta nieje tak vela ako sa podla receptu zda ked to cesto vyskušate sama zistíte ze viac ako 4 platy je snad nemožne iba ak by ste ich chceli mať tenké ako papier no neodporucam a @maylab tvoj recept som videla no ja osobne by som ho neskusala ako ne v zlom...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia