Medové kuracie prsia
Autor receptu: myshull
skvelé kuracie prsia pre tých, čo majú radi trochu experimentovania.
4 porcie |
220 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- mäso - do misky vylejeme med, citronovú šťavu, pridáme korenie a olej. kuracie prsia nasolíme, naklepeme, vložíme do misky s medovou zmesou tak, aby boli celé namočené. prípadne môžme použiť viac medu a oleja. dáme na pár hodín do chladničky. keď prsia dobre nasiaknú medom, zohrejeme na panvici olej a osmažíme ich. snažíme sa počas smaženia mäso natierať zvyšnou medovou zmesou, aby boli chuť čo najvýraznejšia. ak nám nejaká zostala, trochu ju povaríme na panvici, pri podávaní ňou môžme dodatočne ešte poliať mäso alebo ryžu.
ryža - hrozienková ryža sa varí ako obyčajná ryža, len pri zalievaní vodou sa prihodí aj hrsť hrozienok a dusí sa spolu s ryžou.